pühapäev, 12. veebruar 2012

Tavarada Kadajal - Taliga võidu

Naljakas asi see suusaorienteerumine. Justkui saaks aru, kohati isegi üsna hästi, siis aga on kõik jälle kontrolli alt väljas. Seda viimast ei olnud täna palju, kuid 2.punktiga tehtud 8 min viga oli natuke liiast.

Teises punktis kohtusin Tiit Taliga. Edasi näitasin talle, kuidas peab suuskadel orienteeruma - ilma kaarti vaatamata hoogsalt 3-ndasse. Lihtne, sest sealt olin just tulnud.

Teel 4-ndasse kadus Tiit selja tagant ära, rapsisin ja panin suurel rajal vales suunas ajama. Õnneks mitte pikalt. Edasi tegin oma sõitu, 5-ndasse üritasin kiirust tõsta. Kuid väike seisak alguses ja lõpus (teeotsast möödasõit) lisasid hulgaliselt sekundeid. Iga väiksemgi mõtlemine või pisem viga - ja minutid kadusid. Ja neid minuteid kogunes palju.

Etapil 11-12 tunnen, et keegi tahab tõusul mööda minna. Pilk selja taha ja ... ohhoo, Tiit-poiss! No kus tema küll vahepeal oli?

Nüüd võtsin Tiidu taha, vaatasin, kuidas meister sõidab. Eile tegi terve raja ühel suusal ja tulemusel polnud vigagi. Tõusu võttis agressiivselt, jäin natuke maha. Libisemisotstel sain ta jälle kätte, mul ikkagi uisusuusk tema klassika vastu. Mitmeid kordi jäin maha seetõttu, et kontrollisin pööranguid liiga kaua, kuid lõpuks sain ta uuesti kätte.

Etapil 14-15 olid pikad tõusud, jäin maha ja vaateulatusest välja. Tegin siiski oma sõitu edasi ja KP18 juures olime jälle koos. Viimast korda kohtusime KP22 juures, Tiit oli ca 60m ees. Punktist väljasõidul tegin vale pöörde, mõtlesin veel natuke ja liigne minut oligi läinud. Rohkem teda ei näinud.

Tulemus oli jälle viimaste hulgas, ehkki omast arust täitsa sõitsin. Kuid see polnudki oluline, kõik oli väga lahe, ilm super ja rajad hästi mõnusad. Kaardilugemist sai kõvasti.

Tulemused
Etapiajad

Pildil: Tõnis Erm eelseisvat rada mällu salvestamas; Stardis
.

Kommentaare ei ole: