pühapäev, 26. veebruar 2012

Kõrvemaa maraton - lõpp halb, kõik hea

Selle aasta esimene suusamaraton. Esmakordselt lasin suusad ära määrida. Esmakordselt mõtlesin enne starti, et võiks ju 100 hulka sõita (number oli 95).

Mingit ülevaadet hetkevormist polnud. Trenni on oluliselt vähem tehtud kui möödunud aastal, ühtegi aja peale võistlust pole teinud (va talvetriatlon, kus rattasõit lumerajal nullis pingutuse).

Kartsin teise ringi lõputõuse juba stardis, ja seepärast üritasin kogu aeg kerget pidurit peal hoida. Päris hästi ei õnnestunud.

Kusagil 3-4 km-l möödus Alar Nigul, natuke hiljem Silver Eensaar. Kiire start polnud, teised alustasid vist liiga rahulikult. Pidevalt sõideti mööda, ükski selg ei sobinud. Kuni lõpuks ta tuli - see sobiv, noore naisterahva oma. Mõnus, vot selline suusatamine mulle meeldis. Varsti oli ka pikk rida mehi selja taga, kõik olid rahul.

Ja siis, ühel laskumisel, tüdruk kukkus. Karvane sell hallis kostüümis kukkus tempot tõstma, nägi välja nagu Tiit Idarand (?). Enne oli tüdruku tempoga rahul, nüüd hakkas äkki kiire? Hoidsin järgi, suur punt selja taga jäi maha.

Esimene ring oli OK (102. (tegelikult 114.koht, aeg 1.02.53). Enesetunne oli täitsa hea, kena seltskond ees, tempo sobis.

Mingil hetkel sain kinni ühe Eesti Posti jorsi, mulle sai järele jälle Tiina Idavain (N55!). Täpselt samas kohas kui aasta tagasi. Aga nüüd tundsin end paremini. Eesti Post jäi maha, kaugele maha.

Ja siis tuli väsimus, mis andis tunda just tõusudel. Teise ringi teine pool ennustas halba. Õnneks polnud krampe ja suusk toimis hästi. Idavain läks eest ära ja mitte ainult tema. Paljud läksid mööda ja ka see Eesti Post. Alles finišis selgus, et oli Raivo Pellja. Kuid enne lõppu läksid lennukalt tõusudel mööda veel Tarmo Siimsaare (+10min), Jaak Väärsi (+5min) jpt.

Finišisirgel ilmus ootamatult keegi selja taha, tegin mõned kiiremad sammud ja probleem oli lahendatud. Kuni hetkeni, kui enne finišijoont kukkusin kõhuli ja sell läks mööda ning võttis M50 klassi 3.koha :)



Kokkuvõttes 144.koht, aeg 2.12.53. Seega läks teine ring üle 7 min kauem.

Teoreetiliselt peaks veel mõne maratoni sõitma, sest kuidas seda valuläve ikka muidu tõsta. Esimene maraton on alati raske, samas kõige kasulikum.

Tulemused

Kaks ülemist pilti võetud SIIT
.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väärt pildi leiad sealt http://gallery.korvemaa.ee/archives/313?nggpage=30
TA

eduardp ütles ...

Tänud, tõesti väärt pilt. Leidis kohe koha ka sissekandes :)