neljapäev, 16. juuni 2011

Teatejooksu võlu. Tallinna MV

Kuna kolmapäevane õhtu osutus ootamatult vabaks, siis tekkis huvi joosta Jussi järvede kaardil Tallinna MV teadet. Ja ehkki meie poiste Mattiase ja Atsi tiimikaaslane Kaur oli läinud selle võistluse kõige mõttetumasse, so Võru tiimi, oligi koht vaba. Jooksin viimast vahetust, Ats sai teha peaproovi Jukola I vahetuseks. Mattias eelistas keskmist lühikest vahetust, mis finišis osutus siiski sama pikaks teistega :)

Rajameister Jaanus Reha pakkus vahvat avamaastiku võistlust, mis oli kenasti keskusest jälgitav. Pikalt nägi jooksjaid vaatepunktile lähenemas ja eemaldumas, kaugemate etappide jälgimisel käis pidev ennustusmäng. Binoklit kellelgi polnud.

Ka võistlus ise oli intrigeeriv. Mõttetut võistkonda ei kommenteeri, see jooksis omaette, kuid Saue Tammede ja SRD-ga oli seis juba stardis huvitav. Karta oli, et mul läheb lõpus tirimiseks Lauri Malsroosiga ja nii see juhtuski.

I vahetusest tuli Ats hea jooksuga välja kolmandana, kaotust Erkki Aadlile oli 2,5 min (vaatepunktis oli ta Aadlist ees). Nende vahel oli Silver Eensaar, kuid temal tiimi polnud. Mattias oli eeldatavalt kiirem Risto Kiilbergist ja andiski mulle vahetuse üle 1,5min enne Tammesid. Tammede järel tuli SRD. Polnud paha seis.

Alguses jooksis minu ees üks SRD poiss, nägi välja nagu Aleksandr Shved. Kuid jooksis Shvedi jaoks natuke rahulikult ning esimese punktiga tegi kohe viga. Mul läks kenasti kuni 3.punktini, kui lugesin kaardilt valesti reljeefi ning lootsin leida punkti kõrgemast kohast. Madalama koha reljeefijoontele oli küll hulgaliselt langujooni veetud, kuid jooksu ajal neid välja ei lugenud. Ka Pilvi-Heli sattus kampa ning nii me seal segaduses olime. Mingil hetkel nägin Lauri Malsroosi, kes oli ka üles roninud, kuid oskas õigel ajal alla keerata. Selge, Tammed olid nüüd läinud, SRD-st ei teadnud midagi. SI-vaheaegadest vaatasin, et Minn oli seal matkanud lausa 10(!)min.


Hoidsin normaalset tempot, sest tõuse oli parajalt ja kanarbik raskendas jooksmist.
Enesetunne enne starti oli pehmevõitu, ehkki jõudu tundus jalgades olema.

Etapil 4-5 kaldusin natuke paremale, kuigi olin orientiiriks võtnud kaugel lageda servas asuva puu (?). Pikk sooetapp 8-9 oli aga füüsiliselt nõudlik, tempo oli kontrollitud, elu endal raskeks ei teinud. Sest ees polnud kedagi, taga ka mitte. KP9 juurde sain kenasti, kuid orvand tundus eemalt vaadates olematu. Pidepunkte nõlvalt ei leidnud, jooksin igaks juhuks 50m põhja. Siis kiirelt tagasi ja punkt oli esialgse koha lähedal olemas. Seal läks minut kaduma.

Vaatepunkti joostes kuulsin vaid Laevukese lauset, et Eduard, mida sa teinud oled. Nojah, tundus, et Lauri on pikalt ees ja nii oligi (ca 6min). Järgmine KP11 asukoht oli kahtlane ja seda hoiatatas nii Ats kui Mattias. Punkt oli metsas ja minu arust rohkem läänes. Seal eksles liba-Shved, sain temast jälle mööda. Omaarust olin nüüd kolmas.

KP12 oli paras trikipunkt, seal tuli juba varakult igasse auku vaadata, suuremat viga ei teinud. Edasi läks ka kenasti, kaugemal ees silmasin Tammede särki. Jooksu järgi tundus olevat Viivi-Anne, kuid punktid olid tal kahtlaselt samad. Tempot eriliselt ei tõstnud. Ühel hetkel möödusin Lauri Leppikust, kes ütles, et Malsroos pole kaugel ja oli vist jalga vigastanud.

Nüüd tärkas minus jahimehe instinkt, vigastatud loom tuleb ju kinni püüda. Vajutasin gaasi juurde ja Tammede särk hakkas lähemale jõudma. KP19 läksin täpsemalt ja komposteerisin punkti enne Laurit. Järgneval tõusul, kui üritasin Laurit selja taga hoida ja tempot kõndimise peale viia, vajutas tema aga täiega mööda ja tegi kohe 20-25m vahe sisse. Sellist purakat minul sees polnud. Õnneks tegi ta järgmisega jälle kaare ning KP20-s olime koos. Ja siis ta vajutas, sest lõpp oli käeulatuses. Ma ka vajutasin, kuid see polnud see, mida vaja olnuks. Lõpus kumm lõdvaks ning omaarust olime lõpetanud 3.-na. Kahjuks polnud liba-Shved Aleksandr Shved, kes lõpetas 2.-na, meie seega hoopis 4.-ndad.

Tulemused
SI-vaheajad

Kommentaare ei ole: