pühapäev, 22. september 2024

Lõpuks ometi üks õnnestunud turniir

Lauatennisest kirjutan harva, sest blogi lugejaskond on rohkem "metsa poole" kaldu. Samas olen ise ajaliselt rohkem pinksi mänginud kui jooksnud või ratast sõitnud. 

Laupäeval oli Eesti MV pikk rada Soontagas, kus oleksin tahtnud osaleda. Kuna sellel nädalal olin linnas ja laupäeval toimus ka Rahvapinksi II etapp Kristiine spordihallis, siis orienteerumine jäi ära. Küll aga plaanin osaleda järgmisel nädalavahetusel Magazine Games'il Kärgula metsas, mis asub meie maakodu lähedal. Teisipäeviti annan Taltechis loenguid, seega on kogu logistika maa ja linna vahel praegu hakitud selle kohustuse tõttu.

Pinksis olen muutunud stabiilsemaks ja trennis suudan korralikult vastu hakata ka oluliselt parema reitinguga mängijatele. Küll aga pole seda arengut suutnud tulemuseks teha. Trenni teevad kõik ja sageli otsustab mängu tulemuse vaid mõni detail. Peale Rahvapinksi I etappi kaotasin 2 reitingupunkti ja langesin 351. kohale.

Seekord läks paremini.

150+ turniiri avaringis sain vastaseks Sergei Mihailovi (312.), ühe vanema mehe, kellega polnud varem kohtunud. Vaheldumisi võitsime paraja ülekaaluga sette, kuid otsustavas viiendas setis jõudsime seisuni 9:9, kus sain 2 punkti ja võidu. Läks hästi.

Teise ringi vastaseks tuli turniiri 5. paigutusega Oliver Ollmann (182.), kellega polnud väga ammu kohtunud. Õnnestus võita 3:1 ja jõuda tugevasse gruppi. Minu paigutus oli 58 osaleja seas 37.

Kolmandas ringis mängisin 15-aastase Kirill Zubkoviga (218.) (pildil vasakul). Arvasin, et kohtusime esimest korda, kuid tema mäletas hästi kunagist kaotust mulle Keila turniiril. Matš oli huvitav, kuid vastane oli siiski kindlam ja võitis 3:1. Päris palju palle lendas mul võrgutripsuga üle, ehk natuke liigagi. Kirill oli täna väga heas hoos ja võitis selle turniiri, esimest korda elus!

Kukkusin miinusringi ja sain vastaseks Richard Anmanni (289.). Vaatasin tema eelnevat mängu Reino Ristissaarega (208.), kus ta ei jätnud tugevale vastasele mingeid võimalusi. Ühe seti võitis isegi 11:0. Tundus minu jaoks lootusetu vastane ehkki nõrgem reiting paljastas tema taset ka teise nurga alt. Mulle temaga mäng sobis, suutsin taktikaliselt õigeid valikuid teha ja vähe eksida ning võitsin 3:1.

Sven Juus (247.) ei teinud justkui midagi erilist, kuid stabiilse mänguga võitis kindlalt 3:0. 

Järgmine vastane oli noor LTK Kalev trennipoiss Enrico Kozintsev (241.). Esimene mulje oli jälle selline, et tema vastu küll ei saa. Kuid mängu arenedes ja oma tugevaid külgi ära kasutades sain siiski võidu 3:1. Ta läks mingil hetkel endast natuke välja ja tegi paar rumalust. Noored murduvad kergemini, kuid ka kosuvad kiiresti.

Viimane mäng 13.-14. kohale oli Reino Rassiga (242.). Mäng oli üsna võrdne, kuid eksisin siiski rohkem ja kaotasin 1:3. 

Seega olid kõik vastased oluliselt parema reitinguga ja saavutatud 4 võiduga parandasin oma tabeliseisu märgatavalt. Kuid ka lauatennise pall on ümmargune, mistõttu ei pruugi järgmine turniir nii hästi õnnestuda.


Kommentaare ei ole: