pühapäev, 26. mai 2024

Lauatennise ja lastehoiu nädal XT (ratta)rogainiga


Viiel päeval järjest mängisin pinksi, kusjuures 2 korda TT Cup'is. Põnevad ja pingelised miniturniirid olid, kus mängude tulemused täiesti ennustamatud. Raha ei oskaks küll selle pealt teenida.

Foto otsustavast setist, kus vastane võttis 10:9 eduseisul minutilise vaheaja (mängitakse 11 punktini). 


Oli mitmeid häid pallivahetusi, üks omapärasemaid SIIN.

Ühel päeval hoidsin Itit, teisel Haraldit ja Konradit. Esimest korda. Vanaisa sõitis kastirattaga, Iti sees, Kalevi staadionile

Harjutusväljakul oli palju erinevas vanuses lapsi, kes rääkisid kas inglise või vene keeles. Viimaste seas ukrainlased. 


Katsusime tartaani ära ja jalutasime suurel väljakul robot-muruniidukeid.


Pikkust on meil 99 cm. Kuid mõne päeva pärast saame 3 aastat vanaks ja siis ka 1 m pikaks.

Poisid on juba päris suured (6 ja 4 aastat) ja nendega tegime 3-tunnise jalutuskäigu vanalinnas. 


Orienteeruja on kõik nurgatagused läbi käinud, seetõttu valisime seikluslikke kohti. 


Üht-teist toimus ka linnas.


Ronisime Oleviste kiriku torni. Kes pole seal veel käinud, soovitan väga.



Täiesti juhuslikult kohtasime Pikal tänaval Tema Majesteet kuningas Kristian I-st, kes ei pidanud nüüd üksi lõunat sööma. Õhtul sõitis oma Torgu Kuningriiki kivilabürinti ehitama.


XT rogain Pirgus

No nii, lõpuks ka orienteerumisrajal. Ratast olen sõitnud, jooksnud veel mitte. Nüüd sai mõlemat proovida ja vasak säär ei teinud valu. Kas tõesti on lootust saada kaardiga metsa jooksma?!! Järgnev nädal peab näitama, kas õnnestub osaleda eestikate lühirajal Võrumaal Katõsilla metsas.

Raja planeerimine oli huvitav ülesanne. Valisin massist erineva suuna ja läksin kõigepealt kagusse. Päris pikalt sõitsin üksi nägemata ühtegi inimest. Mõnus oli, +28 kraadi, soe, päike, ilus roheline mets. Palavust ei andnud võrrelda Vietnamiga, kus oli 35-36 kraadi ja suur niiskus.

Bingopunkte oli seekord päris palju. Tõsisel rogainil oleks rajameister saanud kõva peapesu, kuid sellel üritusel oli see päris vahva. Rada ja maastik sobisid rattarogainiks kenasti. 

Esimene bingo-KP oli 50 - auk võsas. Margus Halliku abiga õnnestus see leida päris kenasti.

Järgmine KP45. Sõitsin mööda, tulin tagasi, käisin võsas tuhlamas, sõitsin joogipunkti. Seejärel järgnesin jooksutiimile, kellega tuhlasime võsas kivi päris kaua. Kive oli seal mitmeid, otsisin suurt eksemplari. Punkt oli aga nö kaljupinnasel, mida Soomes tähistatakse halli laiguna. See kaljupinnas oli mõni meeter lai.

Õnnestunud riskantne lõige oli elektriliini alt etapil 90-72. Rada ei olnud, kuid loha oli kenasti sisse joostud ja rattaga sai aeglaselt liikuda.

Korralik bingopunkt oli KP91. Ühelt jalgsivõistkonnalt sain vihje, et metsaveotee, mida kaardil polnud, viib punkti lähedale. Kohtusin Mahla-Kalmu tiimiga (Martti oli ka seal vist kolmandaks), kes natuke minu abiga ja mina nende abiga leidsime kenasti punkti. Koht metsas.

Mahla tiimile järgnedes sain ka KP51 kenasti kätte. Koht tõngermaal. Sarnane punkt oli varasemalt läbitud KP94.

Lõpuni oli veel 15 min aega, et rahulikult ära võtta tee kõrvalt KP93 ja seejärel 52. Kammisin pikalt puud metsas, kuid otsitavat mändi ei leidnudki. Aeg kadus ära, KP52 oli samuti natuke bingokas ja selle otsimiseks enam aega polnud. Hilinemise eest veel kaks miinuspunkti - seega kaotasin viimase 15 minutiga 16 punkti. Puu metsas (võsas) on päris hea leid :)


Lahe oli. Tänud korraldajatele ja rajameistrile ning muidugi peatreenerile külma õlle eest kolmada tunni alguses.



Kommentaare ei ole: