laupäev, 24. oktoober 2015

Geoinformaatiline nädalavahetus

Hästi läbimõeldud ja korraldatud konverents, huvitavad ettekanded, EUROGI McCormack ja Open GISi (OGSi) esindajad, tore nooruslik seltskond, väga lühike öö - see kõik oli ESTGISi aastakonverents Pühajärve SPA-s.

Neli aastat tagasi korraldasime esimese juhatuse liikmetena esimese konverentsi Sagadis. Traditsioon on vägevalt jätkunud, seekordne üritus oli kindlasti üks parimaid, kui mitte parim. Osalejaid oli palju, kõik soovijad vist ei saanudki.

Peale pikka konverentsipäeva ja enne pidulikku õhtusööki sai kroolitud mõned basseinipikkused ning higistatud saunas. Kuid see higistamine ei jäänud viimaseks, tantsimine võib teinekord samuti kõvasti kaloreid ja vett kulutada.

Kui esimesel aastakoosolekul diskuteerisime Kristianiga vabavara ja tasuta andmete üle, siis seekord suhtlesime rahvaga läbi tantsumuusika. Nimelt olime mõlemad esmakordselt diskori ametis, selleks eelnevalt oma vanu vinüülplaadikogusid läbi kuulates ja programmi kokku pannes.



Meie etteaste kestis 1 tund (pilt SIIT).


Väike stiilinäide on allolevas klipis (Sulevilt):



Konverentsi sportlik programm jätkus hommikul kell 7.30. Peale 2-3 tunnist magamist asusid 7 meest meie geoinformaatikust jooksuässa ja filosoofi Raivo Alla eestvedamisel ning "polkovnik" Enari julgestusel 45-minutilisele hommikujooksule. Üllatavalt hea oli, oleks võinud olla palju raskem. Kõik mehed olid heas vormis ja silmad särasid nagu kõigil sellel üritusel.

Raivo on kahtlemata fenomenaalne jooksumees, kes on mõne aastaga jõudnud keskpärasest harrastajast Eesti tippude hulka. Vähe sellest, tegemisel olev doktoritöö käsitleb vist samuti jooksu filosoofilisi aspekte. Natuke räägib ta jooksu, maastiku ja GISi seostest 18.novembril GISPÄEVA konverentsil Rahvusraamatukogus. Kuid kolm päeva enne seda on tal plaanis joosta Valencia maratoni, eesmärgiks aeg alla 2:25.

Mõtteid elust, treeningust ja võistlustest saab lugeda Raivo blogist: SIIT.


Kommentaare ei ole: