pühapäev, 24. august 2014

Eestikad Jõgevamaal Palal

EMV tavarada poolitab orienteerumishooaja kaheks: esimesse poolde jääb ettevalmistus ja lootus heaks sportlikuks tulemuseks (eestikate medaliks), teise poolde aga vaikne rahunemine ning olemasoleva olukorraga leppimine.

Enne eilset tavarada mul EMV medalit polnud. Muidugi pole oluline mitte medal, vaid hea tulemus oma klassis, milleks on esikolmikukoht täiesti piisav.  Meil on lahe võistlusklass, kus võrdseid tegijaid sünniaastaga 1960 terve rida.

Eelinfo järgi ei olnud Pala-Linnumäe maastikult oodata midagi lihtsat, ei füüsiliselt ega tehniliselt. Võsaraiumine pole minu tugevaim külg, eriti reljeefsel maastikul. Oli oodata Käärikut, ehkki leebemas vormis.

Tegelikkuses polnudki asi väga hull. Joosta sai omajagu, ka teedel, kuid ei puudunud ka tahtejõuetapid raskematel maastikuosadel. Tehniliselt oli väga huvitav orienteerumine, kus enesekindlus ja kontsentratsioon olid võtmesõnad. Jälle, nagu kümnetel varasematel kordadel.

Tavarada

Starti läksin rahulikult ja esimese etapi lahendasin samuti kenasti. Kahjuks mitte lõpuni, sest teeraja ots jäi ebaselgeks. Fikseerisin selle küll ära, kuid lasin end siiski häirida teistest jooksjatest ja põrutasin üle. Ei saanud veast ka ettetulnud ebamäärasel teel aru ja panin sellestki üle. Viga 4 minutit ja väga kehv algus oli tõsiasi.

Ka järgmise 4 punktiga tuli igasuguseid vigu, kaotust selle hetke liidrile Andres Talverile oli kogunenud juba 7,5 minutit.

Edasi läks enam-vähem. Etapi 9-10 otsustasin minna piki raba serva, mööda helerohelist metsa. Kahjuks oli võsa raiutud kuni sooni ja ka soos. Kaart ei kajastanud siin olukorda piisavalt hästi. Liikumine oli väga aeglane, kaotust tuli üle minuti võrreldes ümberjooksuga mööda põhjapoolset teed.

Koht tuli kehvapoolne ehk 9. Tiit Tali võitis jälle, klubikaaslane Kari Lehto oli teine.

Tulemused

Ööbisime Kadrina mõisas, mille taastamisega oli üks kohalik pere juba pikemat aega tegelenud. Majutuskohas oli ka väike SPA, kus 3 erinevat sauna, mullivann ja tünnisaun. Mullivann oli jahe, tünnisaun aga liiga kuum. Süüa sai hästi, magada oli samuti mõnus.

Peipsi järve, mis jäi 2,5 km kaugusele, külastasime Matiga hommikul, autoga.


Noorte-veteranide teade

See oli niisiis viimane võimalus sellel aastal EMV medalit saada. Pikale rajale ma ilmselt ei lähe, sest panin end kirja SEB Tallinna maratonile. Ükskord peab proovima ka sügisel maratoni joosta, pole vähematki aimu, milline vorm on hooaja II poolel. Muidugi peab ka maratoniks ette valmistama, eelkõige tahaks natuke kergemaks saada ja paar pikka jooksuotsa teha.

Kuid nüüd teatest.

Jooksin esimeses vahetuses paljude kiirete ja tugevate konkurentidega. Esimene punkt oli kohe hajutus, minul põhiliselt teejooks. Sain kokku Taliga, kes meelitas mind koos Arnicasega teises punktis veale. Nägin, et neil oli suund natuke vale, kuid lasin end kaasa tõmmata. Ja nemad tegid samuti viga.

KP3 oli justkui lihtne, kuid kuidagi ei saanud lohule pihta. Sinna läks kaks minutit.

Etapil 5-6 ei suutnud end otsustavalt tee peale keerata ja ragistasin pikalt oksarägas. Suurem jama oli KP10-ga, kus liikusin punktiaugu ümber 10-20m raadiuses. Mida aga polnud, oli kaardil olev kivi ja punktiauk. Tõmblesime seal koos Antti Roosega, Priit Överus sai punktile otse pihta, punktivõtul köhatas ja oligi läinud. Ainult suur rong Toomas Masti jt-ga näitasid punktiaugu ära. See oli täpselt 10m kaugusel...

Lõpus oli jama väljajooksuga KP11-st (52). Raiesmikule tagasi ei tahtnud minna, kuid ka läbimurre lagedale põhjas oli takistatud hiigelsuure tuulemurruga. Pidin tegima suure ringi. Lõunapoolsetes hajutustes oli punktivõtt kiirem ja väljajooksul sai kasutada teid.

Lõpus tegin koos Priiduga väikese lisahaagi KP13-s, kuid ajakadu polnud seal suur.

Enne KP11 olin 3., kuid finišis 6., kaotusega Tiit Talile 5 minutit.

Pilt: Plaks ja paremkäsi ... vahetus (autor A.Talver)

II vahetuses tegi Mati Preitof väga hea jooksu ja tõstis meid kolmandaks, suure eduga järgnevate ees. Viimases vahetuses olid rivis jällegi kõvemad mehed, kusjuures Kari Lehto suutis vahet Ilvesega (Priit Pääslasega) isegi paarkümmend sekundit vähendada. Kuid kolmandast kohast seekord rohkemat ei tulnud.

Olime väga rahul, sest kõik eespool olevad mehed (va Tiit Tali) olid nooremad ja tugevamad.

Tulemused



3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Pikale rajale ma ilmselt ei lähe"
Sellest oleks küll kahju. Me poistega leppisime kokku, et Sind punktist enne minema ei lase kui piiks on käinud :)
T

eduardp ütles ...

Aitäh, poisid :)
Mul endalgi kahju, kuid seekord siis selline otsus.

Anonüümne ütles ...

Ets, teises punktis tehtu oli ettekavatsetud.
T