esmaspäev, 4. august 2014

Jäätisemaitseline Koprakarikas

On juba tavaks saanud, et peale Koprakarika raja läbimist pakutakse värska vett ja jäätist. Mõnus, eriti siis, kui temperatuur ulatub 30 soojakraadini. Kui liiga palavaks läks, sai end veel järvevees jahutada, sh enne jooksu. Vesi oli kahekihiline, peal hästi soe, sügavamal külm, rauasisaldusest pruun ja libe.

Joosta polnud eriti raske, sest palavaga on organism juba harjunud. Jahedamas kliimas liiguks küll natuke agressiivsemalt, kuid sama teeksid ka vastased. Seega oli hea võrrelda nädal enne eestikaid jooksuvormi Tiit Tali ja Maido Kaljuriga.

1.päev
Rajameister Mihkel Järveoja pakkus esimesel päeval lihtsat jooksukat, sobivat rada Tallinna päevakulistele. Kiirus tõusis ja seetõttu ei jäänud ka vead tegemata. KP9 võtsin enne KP7-t ja etapp 9-10 läks igas mõttes aia taha. Esiteks ei näinud lihtsat teevalikut paremalt mööda teed, teiseks kaldusin suunast kõrvale ja ei saanud poolel maal, tee peale jõudes üldse aru, kus asun. Tee suund oli miskipärast väga vale. Lisaks tuli viga veel punktivõtuga. Kaardist ei saanud seal hästi aru, soo äratundmisega oli nii mõneski kohas raskusi. Kaotust tuli Tiidule tuli 2 min, kõik oli seega veel võimalik..

2.päev
Tavarada oli paljude teevalikutega huvitav võistlus. Mingit suuremat jama ei korraldanud, kuid mitmed teevalikud ebaõnnestusid ja koperdamisi tuli ka. Kõik vead karistati korralikult, Maidio Kaljurile, kes esimesel päeval ei jooksnud, tuli kaotust 5(!) minutit. See oli Maido jõudemonstratsioon, nii füüsiliselt kui tehniliselt, ka Tiit kaotas talle 2 minutiga.

Graafikult on näha, et kaotasin 2.päeval jooksukiirusega distantsi II pooles.









3. päev

Kombinatsioon esimesest ja teisest päevast, kus oli nii lihtsaid kui ebamääraseid punktikohti. Jooksuvõime testiks oli etapp 2-3, kus kaotasime mõlemad Maidoga Tiidule 36 sek.


Enda jooks oli jälle täitsa ok, ehkki esimese segase punktiga tuli üle minuti viga.  Jooksukiirus oli lõpuni ok, kuid natuke kehvem kui Tiidul. Kolme päeva kokkuvõttes kaotasin Tiidule korralikult, ca 8 minutit, kuid teise koha auhind erinevatest lihasaadustest oli väga maitsev. Eriliselt tahaks reklaamida Lihapagari marineeritud kanaliha fileed kondiga.

Tulemused

Väimela sprint


Laupäeva õhtul sai veel joosta OK Võru korraldatud Väimela sprindil, kus kaardi- ja rajameistriks oli Timo Sild, peakorraldajaks Sixten.
Võrokad pakkusid samuti väga toreda võistluse, auhindadeks arbuusid.

Rada oli lihtne, kuid kiiruse kasvades juhtus nii mõndagi. Tegin  KP6-ga möödajooksu ja läks parajalt aega, et asukohast aru saada. Maido sai KP5-s kokku minut varem startinud M65 klassi mehe Tiit Tatteriga, misjärel mõlemad kihutasid KP6-st mööda, otse KP7-sse.
Ise nägin Tiitu peale KP10 ja arvasin, et saan ta üsna pea kätte. Kuid eksisin rängalt. Vana kihutas koos Maidoga ja isegi pikkadel etappidel 12-13 ja 17-18 ei õnnestunud mul Tiidust kiirem olla. See oli vana mehe võimas jõudemonstratsioon M50 klassi poisikestele.
Meie klubisse tuli sellel õhtul 3 arbuusi - Atsilt, Marjelt ja minult.

Tulemused


Kommentaare ei ole: