neljapäev, 3. mai 2012

Paraadilt lahingusse

Täna oli Maa-ameti teabepäev värskete aeropildistamise ja aerolaserskaneerimise andmete tutvustamiseks. Modereerisin ettekandeid ja arutelu. Üht-teist huvitavat oleks edastada ka orienteerujatele, kuid teeks seda järgmisel nädalal. Loodetavasti saavad siis ka ettekanded veebi üles.

Juba teist nädalat toimub sisemuses häälestumine 24h rogaini EM-ks, teadlikult ja alateadlikult. Homme hommikul on ärasõit Leetu, laupäeval kell 12.00 start ja pühapäeval 12.00 finiš. Midagi ennustama ei hakka, tugevaid segavõistkondi on palju, sh loomad Shvedov-Abramova (RUS) ja Kaminskis-Liepina (LAT).

(kaardinäidis, võistlusel on 1:35 000, 39x62cm)

Kirjelduse järgi tuleb vist palju joosta, maastik on valdavalt hea läbitavusega, kuid rohkete pisivormidega. Öösel peab olema hoolikas. Loodetavasti on suureks abiks Maido võimas SILVA pealamp.

Toitu on nii Spordipartnerilt kui Freespordilt. Ka üks isesoojenev söök on kaasas, esimest korda sellisel võistlusel.
(Pildil on kahe inimese söök)

Ükspäev lugesin National Geographic'u viimasest numbrist Gerlinde Kaltenbrunneri tõusust K2-le. Oi-oi kui võimas - üliraske, üliohtlik, meeletult külm. Enne rogaini peaks veel korra lugema või siis teistele autos ette lugema.

3 kommentaari:

Karli ütles ...

Külma pead ja viimase hetkeni minekut kõigile võistlejatele!

Eestlastel on kogemusi juba nii palju, et teisi küll peljata ei tasu. Need leedu pisivormid on kindlasti nõudlikud ja kavalad, aga siiski jõukohased. Isegi kui midagi vahepeal ebaõnnestub, ikka rahulikult edasi. Rogain on pikk võistlus ja kõigil on raske.

Anonüümne ütles ...

Kas soolapekiga võileibu ja hapukurki menüüs polegi?
RR

Anonüümne ütles ...

Lampi polegi teil ehk vajagi sest lubatakse: "Saabuv täiskuu on 16 protsenti eredam kui keskmiselt"
:) Edu!
J.