reede, 17. detsember 2010

Detsembrikuu tirimisi

Tasakesi hakkab kätte jõudma hooaeg. Tõsi, mitmed toredad pikemad trennid - suusasõidud ja jooksud jäävad selle tõttu ära, sest väsinud olekus ei tahaks võistlema minna. Kuid kui juba minna, siis võimalikult heas seisus.

Pühapäeval on DnB Nord Panga 6,5km jooks Rocca al Mares. Müts maha nende ees, kes lähevad samal hommikul 11 kraadise külma ja lumega maratoni jooksma. Viimasel ajal on lühemale (6,5km) rajale kogunenud parajal hulgal loomi, nendega muidugi ei konkureeri. Kuid Olga Andrejeva, Kirti Rebase jt naistega võiks ju võidu joosta küll. Kaotada ei tohi.

Võimalik, et 26.detsembril teen esimese suusavõistluse, Keilas, 10km. Ja 31.detsembril orienteeruks Aastalõpuvõistlust. See ka korralik tirimine.

Eile hilisõhtul vaatasin natuke rogaini MMi radade läbimisi. Päris huvitavalt olid andmed Google'iga seotud, seal oli võimalik näha maastikku ning sellel liikumist 3D-kaardil.

Eelkõige pakkus huvi küsimus, et miks Kaminskis-Liepina (KL) ei võitnud. Sest nad on ju loomad.
Nad läbisid linnulennult 109,6km, mis on ca 2km rohkem kui meie Salomoni III koha tiim.
Segavõistkondade võitjad Mäkinen-Silventoinen läbisid 101,8km ja said vaid 30 punkti ehk meie süsteemi järgi 3 punkti rohkem.

KL tegi inimliku planeeringu, 2 ringi, õhtul käisid keskusest läbi. Enne seda polnud kaardi kirdeosas punkti 102 lahendamine mitte just kõige elegantsem, ehkki selle teevalikuga sai vältida rohelist.

Raskused olid neil ilmselt kell 3 öösel punkti 64 leidmisega (101 ja 42 vahel), sinna läks ligi tund viga ja punkt jäigi leidmata. Sellest punktist oleks piisanud võiduks. Punkt 43 jäi vahele ka "kiirteel" 53 ja 50 vahel (seal külmetas vastupidises suunas liikunud Salomon). Ilmselt puhus tuul nii kõvasti tagant, et lausa lendasid sirgjoone kõrval olnud punktist mööda!??

Lõpus läks kiireks, välistati 95(!!) (lõputud aiad?), lõppuminekul jäi ära teeületus R2 ja KP22 (kokku 35 punkti). See oleks olnud risk, mida üliväsinud olekus tavaliselt ei võeta. Jääb ainult fantaseerida, et kui öist tunnist viga poleks teinud, küll siis oleks punkte kokku tulnud (3365?). Oleks, jällegi oleks, mis ei suurenda nende saavutust ega vähenda kellegi teise oma.

Aga hea, et niigi läks. Soomlased tegid stabiilse soorituse ning võit tuligi (Seppo Mäkineni ülevaade võistlusest).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Tasakesi hakkab kätte jõudma hooaeg." - ??? Hooajani ju 4 kuud aega. Aga eks ise tead, tiri tervisex. Teistel M70 klassis üks konkurent vähem:)
RR

eduardp ütles ...

Tippsport pole naljaasi :)