pühapäev, 26. detsember 2010

3x3km üksinda lumes

Lund sadas kogu öö, jätkus ka päeval. Autoga sõita ei riskinud, mistõttu läksin esimest korda jala Keila suusaradadele. See võttis aega oma 10 min. Polnudki väga pikk maa.

Keila Aastalõpuvõistlus

Üllatuseks oli rahvast kogunenud päris palju. Kehrast oli kohale tulnud Marje Viirmann Triine, Riika ja Grethe-Johannaga. Viimsist tulid meie õuele kaklema Mati Preitof ja Hannes Pool. Ja muidugi vanad konkurendid - Savinov, Heinla, Lell jt.


Kuid põhiline oli ikka sotid selgeks saada Matiga. Kes keda :)

Mati startis 1min enne mind ja oli seetõttu päris hirmul. Vajutas esimese ringi kiiresti, teisel andis natuke järele (nagu enamus seda tegid), kolmandas vajutas jälle täiega, sest arvas, et jõuan järele.

Järele ma ei jõudnudki, hoopis kaugenesin pidevalt. Suusk libises küll hästi, kuid lumi oli liiga paks. Kiirust üles ei saanud, väga tugevalt tõugata ei jõudnud. Ennastsäästev sõit oli, ehkki lootsin, et liigun mingiski konkurentsis. Isegi Urmase ja Piibe (Tammemäe) ergutushüüetest viimasel ringil Loodemäel polnud kasu.

Olin nagu Veerpalu täna EMV-l - 4.koht (M50 klassis), kaotust Matile üle minuti, kohalikele konkurentidele veelgi rohkem.


Fotol: peakorraldaja Priit Idarand Matit autasustamas

Tulemused
Ringide ajad

5 kommentaari:

Siimv ütles ...

Ega sul üritusest rohkem pilte avalikult üles laetud pole?

Sõidust:
Plaan oli esimene ring sõita tavapärasest tunduvalt aeglasemini (kahe varukäiguga) kuna arvata oli, et liigne algkiirendus tõmbab sellisel rajal jala- ja eriti kerelihased kohe hapet täis. Paraku oli rada nii pudrune, et esimene ring läks ikka liiga kiiresti ning järgmistel tuli selle arvelt lõivu maksta.

Määrdest:
Ei saanud küll teisi paare testida kuid sellisel rajal mängib väga olulist rolli suusa konstruktsioon. Pikkade ja pehme paindega suuskadega sõitjatel oli selge eelis. Need kes kasutasid tavapäraseid külma ja kõva raja suuski võisid määrida kuidas taheks kuid jäik suusk tööle ei hakka. Kõige parema libisemise oleks eilse ilmaga andnud tõenäoliselt mõni spetsiaalne värske lume ja külma ilma geel (nt. rex-i slc).

eduardp ütles ...

Tegin ainult mõned pildid, Sind nägin ainult soojendusel mööda tuiskamas.

Sinult hea sõit. Õnnitlused. Heinla rääkis saunalaval, et olid võidus juba enne starti kindel - kerge kaal, pikad suusad jne :)
Nägin, kuidas Savastver startis mäkke, see oli ikka hull minek, ehkki I ring oli Sinust aeglasem.

Anonüümne ütles ...

Suusatamine on ikka kole teadus ka sellistel külavõistlustel. Kuidas teisiti saaks seletada, et mehed, kes kaotavad sulle poolmaratoni jooksus 30 ja 40 minutit, võidavad sind suusatamises. Müstika... või teadmised ja raha?
TA

eduardp ütles ...

Müstika jah! Ma ka ei saa aru, kuidas mõned aeglaselt-aeglaselt jooksvad sellid muutuvad suusarajal tegijateks.
Aga noh, suusatamine on ikkagi tehnikasport, st peab olema hea suusatehnika ning õige varustus. Jõudu on ka vaja, võhm pole vist nii tähtis.

Aga parema libisemise tingimustes võivad seisud muutuda. Sellist tappasaamist enam ei tule. Karda seda, Mati :) ja teised ka.

Järgmine võimalus tirimiseks on 15.jaanuaril - 30km ühisstardist. Kui Xdreami tõsiselt tegema ei lähe (16.jaan), siis vajutan kindlasti seal.

Anonüümne ütles ...

Parem libisemine = raha.
TA