esmaspäev, 9. oktoober 2017

TA OK rogain Järveotsal

Seekordne TAOKi rogain, järjekorras juba 18nes, oli rohkem jooksjate jaoks. Orienteerumist polnud palju, ehkki rajaplaneering tuli teha oskuslikult. Erinevaid variante piisas, oluliseks sai planeerimise julgus. Kaardiala tundus esmapilgul kuidagi väike, teid ja sihte oli palju. Oli karta, et kaardi idaosas võis metsa ja sihtide läbitavus olla kehv ja keskuse lähedal asuv soo vett täis. Mina hindasin selle ületamist suureks ajakaoks ja KP 40 võtmist kahtlaseks.

Kuna kaardi kaguosas olid ilusamad metsaosad, siis läksime võistluse esimeses pooles sinna, väikese ringiga, sest enne tuli võtta kallid punktid Mustjärve soost läänes. Etapil 56-25 oli keset veevälja kraav, kus vee sügavus teadmata. Maido läks esimesena, sai nabani märjaks. Õnneks oli ilm hea ja riided kuivasid kiiresti ära. Kaardi idaosa 2-sed punktid jätsime planeeringust välja.

Oleksin soovinud võtta ka KP26, sest edenesime kenasti, Maido oli aga ettevaatlik ja jätsime välja. See oli ka ainuke reaalne võtmata jäänud lisapunkt, mida sellel ajahetkel oli raske sisse planeerida.

Foto: Ivo Kraus
Maido tegi esimesel paaril tunnil kõva tempot, olin natuke mures, et asi krampideni ei viiks. Mõned rumalad väiksemad möödajooksud tulid ka. Viiendal tunnil läks Maidol raskeks, minul oli selleks ajaks krambioht möödas ja organism toimis kenasti. Võtsin Maido kummi, viimased kaks tundi pidevalt. Mul pole kunagi nii mõnusat 8h rogaini olnud, polnud mingit kehalist ega vaimset väsimust ega ebameeldivat raskustunnet. Kaaslase nõrkus andis jõudu juurde, psühholoogial on oluline roll. Kuid päevad pole vennad, teinekord võib olukord olla vastupidine.

Punane: Šved-Kassatkin, roheline: meie
Neljandal tunnil liikusime koos Šved-Kassatkiniga, nende tempo sobis meile väga hästi. Lahku läksime peale KP38, nemad tegid valiku 38-59-61-47, meie 38-61-59-47. Olime kaks minutit kiiremad, kuid konkurendid käisid ka joogipunktis. Meil oli nendega täpselt sama rada, ainult lõpuosa erines. Tundus, et Kassatkin väsis teises pooles, lisaks mõnele veale jäid nad ka tempos natuke alla. Erinevalt meist võtsid nad kirdeosa soost kõik võimalikud etapid (50-40-41), meie aga jooksime soost lõuna poolt ringi ja võtsime KP40 hoopis ida poolt. Tee peal oli liikumine ligikaudu 2x kiirem kui soos. Igal juhul sai esimest paremini prognoosida.

Foto: Elar Vilt
Läbisime Sportreci GPS-i järgi ligikaudu 57 km, linnulennult 43,6 km. Mis tegi koefitsendiks 1,3. Ka võitjatel oli sama koefitsent. Kokku saime 150 punkti 164st, jätsime võtmata 7 2-punktilist KPd. Võitsime MM55 klassi, 10 punktilise eduga selle aasta maailmameistrite Pritsik-Rohtsalu ees. Polnud paha. Ka üldkokkuvõtte 9.kohaga võib rahule jääda, ehkki see 26 jäi natuke kripeldama.

Sõbrad koos. Foto. Elar Vilt
Autasustamisel olid kohal kõik sõbrad, kellega tegime lähedalasuvas talus väikese kokkutuleku. Nalja sai ka, kingitud üheksavägine jäi igale pildile.

Tulemused


10 kommentaari:

Armo ütles ...

Õnnitlused 55 võitjatele! Ja teistele kõigile võitjatele ning eneseületajatele!
Jah, 26 tuli kiiresti kätte. Aga Ets, teie planeeringus on hulga küsitavusi, 55-56-25 tegi märga ala juurde ja miks siis 31 kohe alguses ei võtnud, selle asemel tegite lõpus soo kartuses hulga mõttetuid edasi tagasi jookse. Ma arvan et targema plaaniga oli teil varu 2 kahest juurde võtta (26 ja 24) ja isegi 40 klassi poodiumile lähedale saada. Aga maailmameistrite alistamine on kahtlemata saavutus, mida sellisel jooksukal piditegi saavutama (loe: Sass on allakäinud). :D

eduardp ütles ...

Aitäh.
Olen Sinuga nõus, et planeering oli ettevaatlik. Kuid õnneks mitte nii tagasihoidlik kui Heitil ja Ainil. Põhjapoolset sood tahtsin vältida, see oli planeerimisel üks kinnisidee, seetõttu jätsime tagasiteeks ka 31. Vahepeal oli mõte võtta loodenurgast ka 27 (28-27-62), kuid Maido seisund polnud sellel hetkel kõige parem ja pikk teejooks oleks mõjunud väga halvasti. Mänguruumi oli 2-4 punkti jaoks, kuid see kõik on tagantjärgi tarkus ja midagi kahetsema küll ei pea.
Kuid Teie tegite suurepärase tulemuse, konkurendid olid väga kõvad, Hallik-Taivere üle mõistuse kõvad.

Armo ütles ...

Rikkusime tegelikult päeva parima planeeringu selle 33 lõppu jätmisega ära, algne oli 54-33-42-57-24-36-38-58 jne ning lõpus siis Ellamaalt sirgjoones koju, 35 km peal oli kolm tundi aega ja 18 km minna. Varu oligi kuskil 20 min, 33 ida poolt teelt võtmine võttis siiski minu hinnangul meilt 5-6 min ära kuna ca 1 km distantsi tuli juurde, samas oli lõpp üks suur jooksmine.
Põhimõtteliselt olidki erinevad ülesanded planeeringu tegemisel lahendada tiimidel kellele oli jõukohane kõik võtta (ca 5 tiimi) ja neil kellele ei olnud.
Soo 40-50 oli märg jah, aga peale kp50 sai pikalt joosta ja etapil 27-28 soojendas ka päike juba tuntavalt.

Unknown ütles ...

Vastus Armo tögamisele.

Tegelikult ma joosta ei jaksa ja orienteeruda ei oska.
Aga seekord jaksasin ja orienteerusin.
Miks Etsile kaotasin!
Vastus on mulle teada, aga teised võite pakkuda.

Armo ütles ...

Sass, no kui planeeringut vaadata, siis pakun et hunnik rumalaid teravnurki planeeringus otsustasid. Jooksite ja orienteerusite, aga ei skoorinud piisavalt. :)

eduardp ütles ...

Arvan, et meie planeering oli parem ja läbisime 3 km rohkem. Lihtne.

Unknown ütles ...

No mis te nendest planeeringutest...puhas jooksukiirus ja jõud on siin määravad...Ja ma ei teagi, miks pärast 5-ndat tundi terve tunni kõndisime.
See oli üllatav, et see minu taha ei jäänud ja mul pole nii lihtsat 8 h rogaini, no ei mäleta keha sellist. Heidi ja Väärsi Jaak on minust alati viimase välja pigistanud.
Rohtsalul ilmselt mingi viirus või no ma ei tea.
Ootamatu minu jaoks igatahes.

Aga ikkagi pean tunnistama, et seekord Ets, olite väga tugevad ja meie teie väljakutse vastu oleksime paari punktiga alla jäänud.
Õnnitlused ja sügav austus teile!


Armo ütles ...

Tegelikult oleksin kohe pannud panused Etsile ja Maidole, teie duellis, see maastik sobis teile. Võib-olla tahtsite ka rohkem võita ja pingutasite seepärast veidi konkurentidest rohkem.
Sassile: tuleb kummi kasutada!
Rada oli rahvarogainile väga sobilik ja mitte väga raske, peame arvestama et TAOK rogain on osalejate numbrites teist aastat langustrendis.

Einar ütles ...

Mingi osa eelmise aasta osavõtjaid jagunes Tartu Linnamaratonile (kahjuks juba mitu aastat kattub) ning ka Võru MV-le

Armo ütles ...

Maratone on jalaga segada, TAOK rogaini aastas üks. Ja on ikka endiselt heal tasemel, SUPER!