pühapäev, 20. juuli 2014

Lajavangu nädalast

Puhkus on ja seda ka blogis. Ilmad on täiega mõnusad, laiskus ruulib.
Lisaks päikesevõtule Võrumaal käisime ka Saaremaal, kus läksime muuhulgas jalgsi Vilsandile. Olin seal esimest korda elus.

Pildil Käkisilm, kõige sügavam koht, kus ristub paadi- ja autotee.





Nüüd Lajavangu nädalast.

Teisipäeval oli Põlva o-päevak, Lajavangu kaardi tehnilisemal osal, mõõtkavas 1:7500. Noored tüdrukud olid rajameistrid, esimest korda elus. Võtsin eliitmaastikul eliidiraja ja nägin kohati kurja vaeva. Rajavalikutega panin mööda, suunaga olin hädas, tumerohelisi kõlvikunurki ei suutnud rohelises kuidagi leida, säärekondid peksin ära nii, et isegi sõnajala puudutus pani valust kiunuma...
Ühesõnaga, oli hea treening, pealegi veel tugevas äikesesajus.

Laupäeval oli Põlva MV tavarada Lajavangu kaardil. Osalesin sellel võistlusel esimest korda. Kohalesõit oli üsna keeruline, sest igal pool toimus ralli. Teed olid kuivad ja tolmused.
Maastikusse suhtusin ettevaatlikult, rohelisest võimalusel hoidusin, jalgu ära ei peksnud. Rajameister Kalle Ojasoo ei andnud aega kaardisse sisseelamiseks. Olin natuke ebakindel, kuid ettevaatlikult sain esimesed KP-d kätte. Edasi jooksin turvaliselt. KP7 juures, kus läks ca 40 sek sihi pealt augu leidmisega, sai mind kätte 2min hiljem startinud Rein Zaitsev. Ja kohe ka 4 minutiga Antti Roose. No see viimane oli küll paras üllatus, küsisin veel, et kas ta pole mõnd punkti vahele jätnud. Tagantjärgi analüüsides kaotasin etapil 5-6 otsemineku ja ärakaldumisega 2 minutit (!) ja see oli üllatav. Etapil 10-11 üritasin tee peal Antti eest ära joosta, natuke ka õnnestus, kuid efekt oli minimaalne. Peale pikemat surumist läks KP12-s kaart 90 kraadi viltu ette ja tuli paras lisajooks. Edasi liikusime Anttiga koos, tema sai keerulise KP14 kätte 15 sek varem. Ja kadus vaikselt ning kiirelt eest ära.
Tulemused

Pühapäevase Põlva MV teatejooksuvõistkonna pani kokku Raul Laas. Võistlesime JOKA all koosseisus Meelis Zimmermann, Raul ja mina.
Meelis tegi hea jooksu, kuid peale pressikat kaevas 5 minutit ebamäärases piirkonnas punkti . Raul tegi oma jooksu ja läksin rajale teisena, Pekost kõvasti taga.

Komistasin esimesega ja tegin korraliku vea teisega. Seal ei pannud kaarti (lagedat) ja maastikku kuidagi kokku. Komistamisi tuli veelgi, mistõttu oli minust 4,5min hiljem startinud Sixten Sild pressipunktis juba ligi 2 minutiga ees. Tema tegi aga pressikast järgmisega punktiga viga nagu Meeliski. Sain Sixteniga kokku ja edasi läks lõpuvõistluseks.

Viimasel kahel etapil võttis ta jalad kõhu alt välja ja vajutas läbi võsa päris kiiresti. Möödamineku võimalusi polnud ja ega poleks ka suutnud. Viimasest KP-st oli finišisse vaid paarkümmend meetrit ja kuna Sixten võttis viimase esimesena, siis olid sellega ka kohad jaotatud. Meile siis 3.koht. Võitis suure ülekaaluga Peko, üks tippsportlaste inkubaatoreid (pildil).



Kommentaare ei ole: