kolmapäev, 20. august 2014

Kirju nädalavahetus

Kõige olulisem sündmus oli muidugi rogaini MM Lõuna-Dakotas, Black Hill'i küngastel. Meilt osales mitu medalivõimelist tiimi, eesotsas maailmameistrite Silver ja Rain Eensaarega, kes seekord jooksid koos MMi hõbeda ja EMi kulla Timmo Tammemäega.

Samuti oli rajal tugev segavõistkond Mariann Sulg - Karli Lambot ja segaveteranidest Viivi-Anne Soots - Heiti Hallikma, Merike Vanjuk-Neeme Loorits ning superveteranidest vanameistrid Arvo Kivikas - Juku Tasa. Kahjuks pole kõiki osalejaid võimalik praegu, kolm päeva hiljem tuvastada, sest niigi keeruliselt leitav olnud osalejate nimekiri on MMi kodulehelt kadunud (või ei leia seda üles). Kuid mis kõige hullem, pole ka tulemusi.

Pilt on võetud facebookist (ACE AR Team), kus vennad on uhiuue varustusega, sest lennupagas ei jõudnud meestele järele.

Juhtunud on korraldajate jaoks tõeline õudusunenägu. Nimelt pole olnud võimalik finišiarvutist kätte saada korralikke tulemuste faile, vaid Tarmo Klaaril, kelle softi kasutati, on õnnestunud suurte raskustega kokku panna üksikutest tükkidest ca 100 võistkonna tulemused, seda kõikide tiimiliikmete SI-andmeid arvestamata. Meie tipptiime nende andmete hulgas pole. Asi meenutab justkui Malaisia lennuki allatulistamise järel toimunud sündmuste uurimist, põhjuste analüüsi ja üksikute tükkide kokkukogumist ning selle järgi inimeste tuvastamist. Vajalikud failid on siiapoole liikunud väga aeglaselt, põhjuseks ehk olematu interneti- ja mobiililevi võistluspaigas, oskamatus, 9-tunnine ajavahe või ehk ka midagi muud.

Igal juhul on Tarmo jutu järgi seis selline, et vaja läheb SI-jaamade andmeid, mis aga tähendab nende jaamade maastikult äratoomist. Kui meil tehakse see töö tavaliselt ära veel samal päeval-öösel, siis USAs võib kuluda päevi (kui mitte nädal).

Seega on tulemus praegu selline, et MMi tulemusi lihtsalt pole. Tarmo loodud rogaini tarkvara on suurepäraselt toiminud paljudel võistlustel ja seda nii Soomes, Venemaal, Lätis kui Ukrainas. Riistvara (arvutid, SI-jaamad, osa SI-pulki) olid aga kokku kogutud USA-st. Seniks aga on võimalik vaadata võistluskaarti ja Eesti esitiimi GPS-träkki SIIT (kaardipilt üleval).

****************************************
Reedel osalesin Firmaspordi suvespartakiaadi orienteerumisvõistlusel Kolga luidetel Pärnumaal. Startisin kõikidest kõige esimesena ja pidin võtma 10 punkti 15-st. Rajavalik polnud keeruline ja punktidki üsna lihtsates kohtades. Samas aga ei leidnud ühte punkti tee ja jõe ristumiskohas. Otsisin seda igalt poolt ja vaatasin ka sisse tee-alusesse truupi - kuid ei midagi. Selle asemel pidin võtma ühe rõveda punkti jõesoodi saarelt, sumades kaks korda läbi kõrgete kallastega sügavast ojast. Hiljem selgus, et punkt oli olnud hoopis kõrvaltruubis... Legendi aga kaardil polnud. Igal juhul olin kiirem orienteerujatest Korrolist ja Överusest, kuid müstiliselt paremaid tulemusi saavutasid hoopis tundmatud nimed, ilmselt kõvad jooksjad.
Tulemused

****************************************
Reede õhtust pühapäeva hommikuni veetsin Särghaual geoloogide suvepäevadel, kus muuhulgas sai sõidetud 13km kanuuga ning tutvutud Tootsi turbamuuseumiga.

Tõsi, muuseum koosneb praegu rongisõidust turbaväljale ja tagasi, kuid omavalitsuste juhtidel on kindel soov rajada hiigelsuure briketitehase hoonesse korralik turbatööstuse muuseum, seikluspark, teatrilava ja mida iganes veel. Hoone on väärt säilitamist, kuid väljakutse sellele funktsiooni leidmiseks ränk.

Küsimus: Miks on hoonel nii palju aknaid?


****************************************

Pühapäeva pärastlõunal jõudsin Keilasse ja plaan oli teha üks pikem rahulik jooks. Ühendasin kasuliku meeldivaga ja saatsin  ca 30 km raudmehe triatloni tegevat Tõnu Hendriksoni tema viimasel alal ehk maratonijooksul. Keskus oli Keila lauluväljakul ja joosti KEKi aia tagant  Mudaaugu kergliiklusrajale ja tagasi. See oli huvitav vaatemäng, kus vastuliikuvad võistlejad ergutasid üksteist ja kannatasid vaikimisi oma kolgata teed.

Väga vinged mehed-naised, tuntumatest nägudest täispikal Raio Piiroja ja poolpikal Jürgen Ligi. Jürgen jooksis poolmaratoni 1.40-ga, mis oleks ka eraldi joostes olnud täiesti kobe aeg.

Ei tea, kas peaks ka kunagi poolpika triatloni ette võtma, täispikk on kindlasti liiast.
Tulemused

****************************************
Käisin ka Nurja teisipäevakul, Männiku polügoonil. Vahva maastik, tore ilm. Kuid kirjutan seepärast, et etapp 4-5 oli päris huvitavalt planeeritud. Kuidas jookseksid Sina?

Mina igatahes ujusin, kuid ajavõitu sellest ei saanud. Ei kaotanud ka.
SI-ajad


4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui on suured aknad, siis tavaliselt plahvatusohu tõttu. Klaasid lendavad minema, aga katus mitte.

SR

eduardp ütles ...

SR, vastus on jumala õige. Punkt :) Minu jaoks oli see teadmine üllatav.
_______________________________

Aitäh, Kuldev, see on paljudele rogainijatele väga huvitav link.

Mäletan, et ka ise vastasin midagi, kuid töö valmimisest ei teadnud midagi. Marie-Kristine oli huvitatud just algajate planeeringuotsuste tegemisest, nüüd saan sellest huviga lugeda.

Anonüümne ütles ...

No sinu kirjutise pöhjal tuleb nyyd välja, et pead Nurjale kirjutama, et ta sind orienteerumisjooksu reeglite rikkumise pärast maha vötaks! :)Mustaga ääristatud veekogu yletamine sel spordialal (erinevalt seiklusest ja rogainist) on keelatud

eduardp ütles ...

Tavaorienteerumise kaardil ei ole tumeda joonega ääristatud objekte (veekogu, soo) keelatud ületada. Neid veekogusid pole soovitav/võimalik ületada, kuid mitte keelatud.
Sprindikaardil on paksu musta joont keelatud ületada.