laupäev, 1. jaanuar 2022

Aasta 2021 edetabel

Edetabelite koostamine on moes, see lisab sündmustele sportliku mõõtme. Aasta isiklike sündmuste reastamisel polnud aga oluline, mis oli parem, vaid see, mis oli enda jaoks olulisem. Ja nagu ikka, sai isiklik avalik arhiiv Etsi blogi näol täiendust veel ühe sissekande näol. 

1. Lapsed

Mai lõpus sündis Madisel ja Liisil väike tütar - Iti Loore. See oli meile kolmandaks lapselapseks kahe pisikese šaakali - Haraldi (Haaga) ja Konradi (Konna) kõrval. 


Ronimisseina piltidel oli Iti veel 6 kuune, kuid tantsival videoklipil täpselt 7 kuud vana. 


Haaga ja Konna kasvasid ka jõudsalt. Konna hakkas rääkima, Haaga mälu on aga nagu kärbsepaber, kuhu jäävad kinni kõik sõnad ja sündmused. 











Juulis sündis õetütar Katrinil tütar Lottie. Ehkki väikeste tüdrukute elamised on üksteisest üsna kaugel, said nad detsembris kokku.
Georg
teeb pilti, puuduvad Pia ja Mari.



2. Eesti meistrivõistlused orienteerumises Saaremaal, kus olin Kuressaare sprindi ja Leedri küla sprinditeate rajameister.

Päris palju ettevalmistusaega võtnud üritused, mis päädisid väga põnevate ja õnnestunud võistlustega. Pinget ja vastutust oli palju, sest väikseimgi viga võis viia võistluse tühistamiseni. Pikemalt olen neist kirjutanud SIIN: Kuressaare, Leedri. Uku-Lauri eestvedamisel ja Tomi-Andre tiimi töö tulemusel valmisid nendest võistlustest ägedad otseülekanded. 

Hiljuti vaatasin jälle Leedri sprinditeadet ja nautisin täiega dramaatikat täis teatejooksu.





3. Võrumaa maakodu uus katus.

See oli üks suurem ettevõtmine ja rahaline väljaminek. Teise korruse elamiskõlblikuks muutmiseks oli kõige mõistlikum ehitada kogu korrus uuesti. 

Leidsime pagana toredad ja asjalikud töömehed (aitäh, Omar, Urmas ja Kaido), kelle käes läks kõik hoogsalt. Mis sest, et pikalt oli õhutemperatuur üle +30 kraadi, kui isegi õues seismine oli raske.


Samal ajal liigutasin ka end natuke ja remontisin viimase siseruumi ehk köögi ära.









4. Rogaini Euroopa MV meeste superveteranide klassi võit.

See aasta oli tagasitulek nö tulemusspordi maailma, mis algas pikkade koroona- jm rogainide ning seiklusüritustega, sh Taliharja Vanakuri Pehmo rajaga. Otepääl toimunud rogaini EM oli ahvatlev väljakutse, kus kindel partner puudus veel 1,5 kuud enne võistlust. Koostöö Jaak Väärsiga osutus edukaks ja ülinapp võit Pritsik-Rohtsalu ees lisas juurde ka õnnefaktori. Rogaini lugu ise on SIIN.


5. Spordielamused ekraani taga

Hea, et Tarvo Jõeste mainis Facebookis seiklusspordi MMi Hispaanias ja sealt saadud erilist elamust. Tõesti, näha tuttavaid orienteerujaid-seiklejaid võistlemas maailma ühel karmimal võistlusel liidritena ja peale dramaatilisi hetki teisel kohal finišeerivatena - see oli liigutav, pisaraid väljakiskuvalt vinge. Silver on sellest kirjutanud SIIN.

Tauno Riibak
u ehk Ripskini finišeerimine Hispaania-Läti segatiimis 6. kohal oli ülikõva saavutus. Muidu hea kirjutajana pole ta veel siiamaani suutnud oma elamusi kirja panna.

Eestlastest koosneva Seiklushundi tiimi 15. koht MMil tundunuks veel alles hiljuti võimatu missioonina. Hullult edukas MM eestlastele, mida nautisid siiski vähesed.

Küll aga saadi elamusi olümpiamängudelt vehklemises ja Anett Kontaveidi edukast aastalõpust. 

Kommentaare ei ole: