laupäev, 31. juuli 2021

Koprakarikas Lajavangul ja Kanepis

Kuna pole ammu orienteerumises võistelnud, siis hing lausa ihkas seda. Laupäeval lühirada ja sprint, pühapäeval tavarada. Parim selgub kolme jooksu summas. M60.

Lühirada

Kontrollitud jooks, kuid eelviimase punktiga (KP65) ei kuulanud mõistust piisavalt. 

See ütles nii: "No nii, jõudsid teeraja peale, kuid tõusu pole võtnud. Nüüd pööra rohkem vasakule ja mine üles".

Mingi tihnik tuli ette, paremal sahmis paar orienteerujat. Keerasin sinnapoole, soo servale. Kõrgust ei võtnud. Tegin paranduse, kuid viga peaaegu 2 minutit! Aigu om!


Tiit Tali sai paraja edu.

Tulemused  (kõik)







Sprint

Kanepi alevikus pole võimalik keerulist rada teha, kuid mõningaid otsustuskohti (teevalikuid) saaks tekitada küll. M60 rada oli lihtne, vaid etapil 6-7 pidi kaaluma kahte varianti. Otsustasin minna vasakult (põhja poolt), tundus natuke lühem. Kaks korda jooksid jalad peast kiiremini ja pidin 10-sekundilised seisakud tegema (etapil 5-6 ja 7-8). 


Õnnestus läbida vigadeta ja edestada Tiitu 3 sekundiga.

 






Tavarada  

See oli kõige põnevam minimatš (nagu vehklemises). Tiit oli enne jooksu 3 minutiga ees, kuid Marti ja ja Kaljot edestasin vaid napilt. Maido oli peale kahte ebaõnnestunud jooksu näljane ja läks kindlasti panema. Enne starti ütles Mardile, et too pole kunagi 3 järjestikust head jooksu teinud ja tema mitte kunagi kolme halba. Seega...

Ise läksin tegema kontrollitud sooritust, mistõttu ei võitnud ühtegi etappi. Rada pakkus piisavalt veategemise võimalusi, pidi olema hästi kaardis. 

Olingi hästi kaardis, kuid ikkagi tuli 3 minutilist eksimust punktipiirkonnas. 

KP8-s lugesin kaardilt lohu asemel künka ja tegin väikese ülejooksu.

KP13 läksin liialt alla (ei näinud kaardilt hästi kõrgusjooni)

KP15 juures lugesin kaardilt, et punktilohk asub künkal, kuid oli hoopis eraldi lohus.

Fair Play auhinna võiks anda Tiit Talile, kes startis peale mind, kuid andis viimase legendilehe mulle. Meie grupi legendilehed olid kadunud, ehkki Rein Rooni ütles vahetult meie ees, et tema ajal oli taskus lehti piisavalt!??

Tiit on vana strateeg ja oli enesekindel 3-minutilise edu hoidmises. Siiski tegi Mart Külvik täna väga agressiivse ja veatu jooksu ning edestas Tiitu 5 minutiga ning tuli üldvõitjaks. Kaljo Julge reeglina vigu ei tee, kulges ühtlaselt kiiresti ning võitis mind 1,5 minutiga. Sellest piisas kolmandaks kohaks. Maido läks panema, kuid paugutas jälle. Üllatav, et tegi veel viimasel etapil 16-17 2-minutilise vea!?? Seal polnud enam orienteeruda vaja. Tõsi, pidi õiges suunas jooksma. Pikal etapil 15-16 oli Maido aga kiireim. Kas järgnenud vea põhjus?

Olin oma jooksuga rahul ja kohaga samuti. Hea konkurents andis toredale võistlusele lisaboonuse. Hea oli ka see, et seekordne Koprakarikas toimus vaid 20 km kaugusel maakodust.

Tulemused (tavarada)
Tulemused (kokku)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sinu tavaraja punkt 8 oligi küngas, mitte lohk. Tähis oli tiheda kuuse alla peidetud, nii et kõndisin sellest poole meetri kauguselt mööda.
Tervitades, Gea

eduardp ütles ...

Nii oli. Ületasin künka, et järgmisele künkale jõuda, mida aga polnud. Oli hoopis negatiivne pinnavorm. Sellel künkal oli 2 tipukest, KP tähis oli tõesti tiheda võsa sees.
KP46 (11) kivi polnud ülevaltpoolt tulles näha. Oli ühtlane samblane nõlv. Oleksin samuti 5m kauguselt mööda jooksnud, kui altpoolt poleks üks naisterahvas punkti võtnud.
Paar ebamäärast kohta oli veel, sh KP44 (16).

RR ütles ...

KP8 - rahlikult matkates paistis juba eemalt,ehk olin sobival kohal. Kivi oli jah nagu oli - tahtsin juba teele minna paikapanus, aga nägin 20 m kaugusel punkti. KP16 oli tõesti ebamäärane - minnes mööda sihti ja siis vasakule lõigates ei saanud eriti asjast aru (kaardi järgi pidi nagu pidev tõus olema, aga tundus ikka päris tasane ...). Aga Maido 2 min viimasesse on tõesti müstiksa.