pühapäev, 18. aprill 2021

8h koroonarogain Kõrvemaal

Küll tuleb see vorm vaevaliselt. Kui üldse tuleb. Tänaseks 8h jalgsirogainiks olen eelnevalt teinud juba päris palju 4- ja enamtunniseid rogaine, viimane rattarogain Matiga Paldiskis võttis aega pea 9 tundi. 

Seega oli paras aeg ette võtta ka 8-tunnine jalgsirogain, mida kenasti pakkus Saku maraton. Rajameistriteks olid nagu tavaliselt koroonarogainidel Olga Andrejeva ja Taavi Tambur. Etteruttavalt tuleb öelda, et rada oli nauditav. Kohati ka rõve, kuid see käib rogaini juurde. Punktid olid õigetes kohtades (va KP56) ja kõik olemas, vaid punktilegend tekitas vahel üllatusi. Probleeme sellest ei tekkinud.

Täna oli kuidagi raske olla ja selle taustal tundus Mati olema eluvormis. Tõsi, liikumiskiirust ei anna enam võrrelda 10 aasta taguse ajaga, selleks ei aita vist enam ka trenn. Ometi tahaks võistelda veel Otepää 24h rogainil, milleks "nauditava" vormi saavutamine tuleb vaid läbi kannatamise. Selge on ka see, et mistahes vormiga on 24h  rogain igal juhul ränk katsumus. Kes asjast kaugel, see kindlasti küsib, et milleks ennast nõnda piinata? 


Peale starti käisin veel autost kella toomas, jokutasime natuke, lisaks kaotasime kohe esimese soonurga punktiga aega. Etapil 38-42 möödusime otseminnes Marjest ja Riikast, kes plaanisid koos Sulev Kuivaga ainult kõndida. Kui esimestel meetritel jooksime suusalumel, siis edaspidi oli tegemist vägagi suvise rogainiga. Kohati oli liigagi palav. 



Oli ka põlenud metsa.

Maastiku idapoolne osa oli reljeefne ja kohati päris tiheda tuulemurruga. Paljud punktid asusid mägede tipus. Kui oli möödunud üle 4 tunni, tegime väikese peatuse KP78 juures. Sõin ära oma vorstivõileivad ja jõin peale Cocat, misjärel muutus elu märksa talutavamaks. 

NB! Kaardil on alad, kus me ei käinud, välja jäetud.


Eeldasime, et Piibe maanteest lääne poole jääv ala on raskesti läbitav, tegelikult oli seal aga üsna palju teejooksu. Miskipärast asusid punktid pea alati teisel pool kraave (pildil KP80). 

Suurim küsimärk tagasiteel finišisse oli Mustjõe ületamine. Vööni sai märjaks, kuid rohkem mitte. Lõpp oli lähedal ja pidi usinalt jooksma, sest hilinesime (4-5 minutit).


Läbisime ca 45 km. Aeg 8:04:29, punkte 1407 (trahv 25 punkti). 


Kommentaare ei ole: