pühapäev, 13. detsember 2020

Kassisaba teevalikud

Kui eilsel Seiklushundi jõulujooksul Tartus oli üks punkt jälle pandud mu lapsepõlve kodu juurde - Tasuja tänavasse (KP17), siis tänasel Kassisaba Linnaorienteerumisel aga tütre pere maja ette. Tartus küll ei käinud, kuid lahe mõelda ikka.

Marek Karm oli tänaseks ürituseks joonistanud uue ja väga hea kaardi, vigu polnud, kõik läbipääsud olid jooksult loetavad. Nii enne jooksu kui ka pärast arvasin, et selles lihtsas piirkonnas ei saagi midagi keerulist planeerida, kuid kui natuke järele mõelda, siis väikeseid, sekundeid maksvaid alternatiive oli päris mitmeid.


Etapp 2-3. Olin etapil 1-2 näinud parempoolset varianti ja sinna ka läksin, kuid olles 10 m mööda tänavat jooksnud, sain aru, et see oli suur viga. Hiljem mõõdetud meetrite järgi oleks kasulikum olnud veel tagasi pöörata, kuid nagu sprindis ikka, kui kord otsus tehtud, siis väristamine võib veel rohkem aega võtta.
Minu teekond on sinisega ja alternatiivid punase joonega.


Etapil 3-4 läksin hoonete vahelt läbi hoovide, mis oli küll 10 m lühem tee, kuid kiirem ilmselt mitte. Olid võrdsed variandid.


Etapil 6-7 oli lühem teevalik lihtne, samas näiliselt võrdsete variantide puhul tahaks vist varem pöörama hakata.


Etapp 7-8. Kes tagasi joosta ei tahtnud, tegi 30 m pikema otsa.


Etappi 9-10 oli lihtne hinnata, kuid panin igaks juhuks ka pikema alternatiivi võrdluseks.


Etapil 11-12 valisin küll natuke lühema (sinise), kuid kindlasti mitte kiirema tee. Käänakud ja üle ebatasasuste jooksmine võtab omajagu hoogu maha. Lisaks kaardilugemine.


Etappi 12-13 iseloomustaks samuti nagu eelmist. Pigem võtta sirge ja lihtne tee kui näiliselt otsem variant. Siin tegin väikese veakese, sest ei näinud eemalt läbipääsu. Kõhklesin ja seisatasin. Viga ca 5-6 sek.


Etapil 17-18 olid sisuliselt võrdsed variandid, ehkki läbi hoovi teevalik tundus jooksu ajal pikem. Joostes sinist varianti möödus minust Malsroos. Mõtlesin tal punktini järel hoida, kuid siis tundus, et ta jooksis üle. Tegin mõned sekundid vale sissepöördega vea, seejärel kaarti ei lugenud ja veel 5 sek punkti lähedal tuli juurde. Pagan, need sportlased häirivad kontrollitud sooritust :)


Etapp 18-19 oli otsem läbi hoovide. Seda teed sai varem kasutada ja kahtusi ei tekkinud.


Etapp 19-20 ei tekitanud samuti kõhklusi. Võrdluseks alternatiivi (punase joone) pikkus.

Enesetunne oli täitsa ok, kuid Kirtile veel jooksukiiruses vastu ei saa. Töötame selle nimel! 


Nende poiste isa Georg tegi kodukandis hea jooksu ja jõudis esikümnesse!

Tulemused (esialgsed)
  

3 kommentaari:

Kaur ütles ...

Tjah. Käisin ka. Tegin oranži rada, et oma lastega umbes samal ajal finišisse jõuda, tegelikult oleks pidanud punase võtma.

Mina ei loe jooksult neid joonekesi kuigi hästi. Mõne valiku tegin meelega teid pidi veidi pikema, et olla kindel, et ummikusse ei jookse. Paljud etapid olid punase ja oranži raja peal samad.

Aga - tore üritus ja tore rada, ja rahvast oli ka meeldivalt palju!

Anonüümne ütles ...

Pole paha, Eesti Energia 3. koht :)
RR

eduardp ütles ...

Ah soo!