laupäev, 4. mai 2019

Ilves-3 Otepääl

Ilves-3 2019. Pikka juttu ei tule.

Reede õhtul oli o-sprint Pühajärvel, õigemini krossijooks kaardiga. Hea võimalus sundida end jooksma kiiremini kui tahaks. Kuidas välja tuli, näitab protokoll. Iga sekund maksis.

Laupäeval tavarada Otepää kaardil. Väike väsimus maatöödest sees, kuid ootamatult kiiresti sai Andres Laas mind 4 minutiga kätte (5. KP-s). Vale teevalik 1-sse punkti (+30 sek), õnnetu mineraalmaa otsimine etapil 3-4 ja suur kõrvalekalle punasest joonest (+2 min), kõvasti tõusumeetreid. Jällegi 3. koht välismaalaste järel. Tulemused.

Pühapäeval lühirada Apteekrimäe kaardil.
Vihma sadas, +4°C. Oleks tahtnud sooja pesu alla panna nagu eile. Siis hakkas väga palav. Samas konkurent Andres Laas läks jälle lühikese käistega särgiga. Tegin sama, kuid panin alla õhukese T-särgi.
Täna oli füüsis palju parem. Suutsin agressiivselt joosta ja tõuse võtta. Mõni tõus (punkti 7-91) oli üsna jõhker.

Esimene etapp oli harjumatult lühike. Enamus võistlejaid koperdas natuke.

Etapp 1-2 oli tehniline. Väga hästi läbis selle venelane Alexei Zuev ja sai üle minuti edu teiste ees. Ise ilmselt õiget rada ei tabanud ja seejärel keerasin liiga vara mineraalmaalt punkti võtma. Viimast polnud ja otsus järgmise seljandiku peale minna oli õige. Punktis kohtusin 2 min varem startinud Mart Külvikuga.

Ta jäi taha kuniks ma tegin etapil 4-5 üheminutilise suunavea, edasi-tagasi jooksu. Mart läks ette ja rohkem teda ei näinud.

Enne KP10 läksin liiga vara nõlvale, klubikaaslase Liis Lille järel (N70). Liisist sain küll mööda, kuid kaotasin risusel nõlval konkurentidele 30 sek.

Foto: Georg Rute
Punktist 11 finišisse oli põhimõtteliselt füüsiliste võimete katse. Olin üks kiiremaid (8:08). Tõnu Ilves jooksis 8:05, teised põhikonkurendid 24-28 sek aeglasemalt.

Huvitav oli see, et kolme päeva kokkuvõtteks said venelane Zujev ja rootsieestlane Laas võrdse aja. Mulle siis 3. koht nagu kõikidel päevadel. Kui sprindis kaotasin Laasile 3 sek, siis täna 2 sek.

Tulemused

Järgmiseks stardiks natuke sõjakat muusikat: Bretooni marss


Kommentaare ei ole: