pühapäev, 15. aprill 2018

Obinitsamiiss

Orienteerumishooaeg sai alguse Obinitsas, Peko Kevadel. Teadsin, et jooksuvorm on kehv, aga et kõik nii raskeks osutus, ei osanud küll arvata.

Kõigepealt palav ilm +17°-ga. Siis Piusa jõe sügavad orud ja kõrged künkad, kus rajameister Madis Oras heldelt tõusu andis. Maastik oli iseenesest lihtne, ehkki kohati ajasid ülisuured pinnavormid segadusse. Oli harjumatu nii füüsiliselt kui mentaalselt.

Esimesel päeval tegin mitu möödajooksu, võttes eemalt sihiks vale objekti. Üks teevalik oli ka vale - etapil 5-6, kus oleks pidanud kõrgust kaotamata otse minema. Selle asemel jooksin alla jõe äärde, kus ukerdasin 30 m järsul ja risusel nõlval enne kui tee peale jõudsin. Ülejäänu sõltus jalgadest, aga need polnud selle maastiku sõbrad.

Teisel päeval tulid vead kaardi valesti mõistmisest. Esimene punkt asus suure lageda raiesmiku serval, kõrge nõlva peal. Nägin seda eemalt, kuid kaardil lagedat polnud.

Etapil 7-8 ei saanud lõpuosas samuti erineva värvusega metsakõlvikutest aru ja kaldusin liialt vasakule. Sipsa järgnes ja tegi samuti 2-minutilise vea. 110 kg kaaluv Sergei Judov Venemaalt (pildil), kelle sain 2 minutiga kiiresti kätte, läks seal eest ära ja lõpuks võitis 1,5 minutiga (!). Joosta 110 kg-ga sellisel maastikul - no see on ikka omaette vägitegu.

Ehkki tulin M55 klassis kolmandaks ülivõimsa Tiit Tali ja kohaliku Obinitsa mehe Mart Külviku järel ja tõin koju purgi Seto sõira, kaotasin kahe päeva kokkuvõttes lausa neljale N35 ja N40 naisele.

Nädala pärast on Tartus Jüriöö teatejooks. Eks näis, kuidas jalg siis on, teisepäeval proovin pealambiga jooksmist Vasalemmas Tallinna MV öistel.

Tulemused

Pilt korraldajalt (Kevin Hallop).

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Mul tekib üpris tihti küsimus, kas M. Oras päriselt ka maastikul käib? Puigal oli sama teema, päris palju objekte puudu.

Anonüümne ütles ...

Vaatan seda Judovi pilti - no ei saa pihta, kuidas "rase" mees nii kiirest jookseb:D
RR