pühapäev, 5. märts 2017

Uisutalv jätkub - Soodla veehoidla

Nädalavahetusel, kus head spordikaaslased osalesid Vasaloppeti suusamaratonil (Antti 2688.koht ja aeg 5:56:46, medalil) ja Armo ja Reigo Läti 8h rogainil (3.koht), treenisin ise kergelt - laupäeval tegin maanteel poolmaratoni ja pühapäeval uisutades Soodla veehoidlal 25 km (suurim kiirus 32,8 km/h).

Öösel külmetas ja jää veehoidla peal oli hea, mistõttu oli uisutajaid peale meie (Sten-Eric, Erki, Marge, Neeme tütar Lisettega jt) veel. Nike'i "loomad" ehk Tiit, Lauri ja Erik olid ka jääl ning tegid head tempot. Allatuult polnud nendega koos sõita probleem, kuid vastutuules end eriti mugavalt ei tundnud ja väga pikalt konksus ei rippunud. Üks ots oli ca 7,5 km ja tuul idast.

Nüüd on veel 1,5 kuud aega Itaalia rogaini EMini, ehk jõuab ka mõne pikema jooksuotsa teha. Kahju, et Tiit Tali poolt korraldatav Otepää-Tartu maraton on samal päeval kui Eensaarte ja Co 3,5h Linnarogain Kadriorus - so 25.märtsil. Oleksin mõlemast osa võtnud, kuid nüüd peab valima ühe (ilmselt Kadrioru ehk emotsionaalsema).





5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eduard, millega ja kuidas seikluste ajal pilte teed? Pildid on kvaliteetsed, aga samas ei tahaks ju spordimehe hing ühtegi hetke fotografeerimise peale kulutada. Kuidas vastuolu lahendanud oled?

eduardp ütles ...

Suur tänu vahva küsimuse ja teemapüstituse eest. Selle kohta teeks hea meelega eraldi sissekande, sest tõesti on nii sportimise kui ka füüsiliselt-tehniliselt nõudliku matkamise ajal pildistamine oluliseks lisakoormuseks ja kohati ka tõsiseks riskifaktoriks. Sellistes olukordades annab vabaduse pilti teha hea füüsiline vorm. Ja nii lihtne see ongi.
Kuid pildistamise pisikut (mitte haigust) tahaks natuke lahti kirjutada küll.

K. ütles ...

Kas see nädalavahetus saab veel kuskil uisutada? Mille järgi sa kohti valid? Endal hirm, et mis siis saab, kui jää vastu ei pea?

Anonüümne ütles ...

Soodlal 3-4 cm lund peal. Kus sellel nädalavahetusel uisutate?

Jaak

eduardp ütles ...

FB-s on "Jääuisutajad" avalik grupp, samuti korraldab matku "360 kraadi" ja Sven Luks (vt FB-st). Ehk lekib miskit infot läbi.