pühapäev, 4. september 2016

Eestikad Kambja kandis

Tavarada Kammeri kaardil ei olnudki nii hull kui Kambja maastikust ja rajameistri eelinfost eeldada võis. Sai korralikult joosta ja vigu teha.

Lühidalt:

Teel 1. punkti kaldusin ära. Etapil 2-3 ei saanud soodest aru, kõik oli vesine ja tegin suurema vea. Sellel hetkel olin 19., eelviimane.

Etapi 6-7 lahendasin otse ja kaotasin kehva läbitavuse tõttu soo serval ja raiesmikel pea 2 minutit.

Siis nägin kaugel enda ees 6 min hiljem startinud Jaanus Reha. Vajutasin kiiremini, et järele jõuda, kuid Jaanus liikus väga hästi. Kahjuks läks ta 8. KP-ga veale, mis tõmbas ka mind kaasa.

Tee peal sain lõpuks Jaanuse kätte ja vajutasime kahekesi, üsna piiri peal. 10. KP oli kaval punkt, Jaanus kaldus liialt vasakule. Ettevaatlikult hoidsin suunda ja sain punkti kenasti kätte. Jaanus tiris tee peal vahe tagasi.

Etapil 14-15 vajutasin täiega ees mööda valgemaid pätse. Ühel hetkel tundus, et tekkinud loha kaldus liiga vasakule ja pöörasin paremale. Jaanus järgnes. Kraavi juures tundus, et ikka olime liiga vasakule kaldunud ja keerasin veel paremale. Jaanus arvas teisiti. GPS lõpetas selles kohas töö.

Murdsin pikalt risust metsa, päästvat teed ei tulnud ega tulnud. Oli selge, et viga tuli korralik, SI järgi 5,5 minutit. Ka Jaanus tegi suure vea ja kukkus pronksile. Ma olin enne viga 4. ja kukkusin 6.-ks.

Kokkuvõtteks sai tehtud kõiki tüüpilisi orienteerumisvigu.

Tulemused


Veteranide teade (M55-60)

Enne võistlust ei uskunud, et mõni ülejäänud 6-st tiimist suudaks meile konkurentsi pakkuda.

Maido Kaljur jooksis esimest vahetust, vaatepunktis oli esimene, kuid teate andis Mati Preitofile üle kolmandana.

Mati tegi teises vahetuses superjooksu ja vahe järgnevaga tuli 6 minutit.

Teadsin seda eduseisu ja võtsin jooksu väga rahulikult. Tegelikult palju joosta ei saanudki, läbitavus oli tavarajast kehvem, teejookse seekord meile eriti ei antud. Rada oli lühike (3,9 km).

Esimesse punkti jooksul kasutasin loha, kuid see läks minu punktist mööda. Väike tagasijooks. Teine natuke suurem viga tuli etapil 7-8, kui panin end tee peal paika teekäänaku järgi. Paraku osutus see arvestus valeks.

Üllatav oli see, et Kooperaatori Ando Post võttis 6 min järele (oli 8) ja tuli finišisse teisena. Pingevabalt joostes puudus mul võsas vajalik agressiivsus ja kiiruste vahe oli tagaajajatega üllatavalt suur. Siiski võitsime kindlalt.

Tulemused


4 kommentaari:

Armo ütles ...

tavarajal 14-15 oled jah karmi lahmoonaka pannud, nii suurt viga ma ei suutnud isegi vaatamata kehvakesele tulemusele. Kompassiga vaja tööd teha - seda ütlen ka endale!

eduardp ütles ...

Sisemine kompass pettis. Või oli see hoopis gepsuga kell. Teates panin kella esmakordselt paremale käele.

Armo ütles ...

Ets, gepsuga kellad ei ole orienteerumises lubatud juba mõnda aega, lubatud on ilma ekraanita teekonnasalvestajad e loggerid millel ei ole ekraani ja mis ei anna audio tagasisidet. Soovitan oma harjumusi muuta. :)

eduardp ütles ...

Mis seal ikka, salvestan GPSi träkki. MMil ja EMil jooksin muidugi tavakellaga.