pühapäev, 2. veebruar 2014

Loomadega looduses

Selle nädalavahetuse pikem treeninguots oli juba ammu plaanis. Ühe variandina pakkusin jooksu Kurksest ümber kahe Pakri saare, kuid sadamavaht ei soovitanud. Meri pidi veel vähe jahtunud olema ja kaugemal asuv must jää tundus ohtlik.

Et mitte jälle tuimalt tampida Keila ümbruse teid, läksime täna, Tartu rahu aastapäeval, kolme loomaga Hatule, et sealt teha ring ümber Tänavjärve. Kokku ca 4-5 tundi ja 30-35km.

Esimene loom oli Ats, kes oli just tulnud Portugali treeninglaagrist ja selleks aastaks endale seadnud tippspordi esimesed sihid.
Teine loom oli Hiiekas, rajameister, kellel käib pidev treeninglaager, lõpmatu hulga treeningtundide ja -kilomeetritega.
Kolmas loom oli Lumi, laika, lambakoera poeg. Tema pidi niisama vabalt ringi jooksma, kuid üsna pea sai selgeks, et seekord ta nii lihtsalt ei pääse.

Plaan oli joosta kogu maa keskmiselt ca 8min/km. Kui olime läbinud 40 minutit, oli keskmine kiirus 6min/km. Raske ei olnud, kuid lõdvaks sörgiks seda nimetada ka ei saanud. Huvi pärast sidusin koera enda külge. Ja elu läks kohe kergemaks, väike vedur tiris päris kenasti. Edasine perspektiiv tundus helge, niimoodi hoidsin parajalt jõudu kokku ja loomade kohatised tempotõstmised olid nagu "härja selga vesi".

Palju tuli teejooksu, kuid ei pääsenud ka offroad'ist. Lõpuosas pidi läbima tuimalt pikki teeotsi, pikapeale hakkas ka väsimus tekkima. Hiiekas ainult lobises, nagu poleks 4,5 tundi jooksnudki, Atsi olekust oli tunda kerget väsimust. Kokku jooksime täpselt 4,5 tundi ja läbisime 35,8km.



Nüüd tuleb kenasti taastuda ja nädala pärast uuesti midagi pikemat ette võtta (Tartu maratoni avatud rada?).

Oli kvaliteettreening, mille elasin valutult üle just tänu Lumile. Preemiaks sai ta selle eest karbi sülti.



Eilne rada kaardil.

8 kommentaari:

Armo ütles ...



Kui sa veel väsinud pole siis järelikult on tükk maad veel minna... vahepeal pead märjaks saama ja vahepeal peab keegi sind tõmbama, aga kunagi ei anna sa alla, sest nii on heaks kombeks!

Lõputud need tunnid ei ole mis jooksule kuluvad, aga hea on pärast olla küll ja heas vormis olla on ikka pagana hea.

Järgmiste huvitavate jooksudeni!

ps. Lumi on tubli elukas!

Anonüümne ütles ...

Kui teinekord pikemal otsal pidurit vaja on, siis anna teada. Võib-olla õnnestuks mõnikord pidurdama tulla..

Mann

Eleri ütles ...

Olen Manniga samal arvamusel. Lõuna-Eestis hakkavad teekäänakud ja põõsad juba liiga koduseks muutuma. Väike vaheldus kuluks ära küll.

eduardp ütles ...

Sobib, aga soovitan ka Teil veokoerad kaasa võtta :)

Armo ütles ...

Vahelduse mõttes võiks ju vahel ka kummiga proovida, seega anname loomakaitsjatele vaba päeva ja tüdrukud wellkomm, aga oma kumm kaasa!

Anonüümne ütles ...

Džiisas...kummiga trennis. Ei, see vist läheb ikka liiale....
Mann

Eleri ütles ...

Mõned nädalad tagasi kannatas heas seltskonnas trennis ka sellise kiirusega liikuda: http://connect.garmin.com/activity/431840288 (View in Metric kui näitab miile, küsimärkide korral vahetada keeleks English). Alati võime kahekesi või üksi jätkata kui tempo käib üle jõu.

Armo ütles ...

Ei noh, loom mis loom :)

Kummi jutt muidugi huumor, mõtlesin et testida vahel ja mõnel lõigul proovida,
8 kmh pole teab mis kiirus, aga tavaliselt talvel sellest piisab et mõnusalt 4-5 h tiksuda,
siis jääb rohkem aega ka looduse nautimiseks ja kui natuke off-roadi sisse planeerida tuleb välja paras rogainitrenn ;)