reede, 25. oktoober 2013

Kvaliteetajakiri "Orienteeruja"

Lugesin "Orienteeruja" viimase numbri juba tükk aega tagasi läbi, kuid saadud naudingut ei ole jõudnud veel kirja panna, aktuaalsemad tegevused ja muud lood jõudsid ette. Ajakiri on viimastel aastatel olnud juba nii hea, et justkui paremaks enam minna ei saa. Kuid viimane 60-leheküljeline number, mille toimetajad olid Eva-Maria Truusalu ja Kersti Ehala, näitas, et saab veel küll.

Tooks vaid mõned näited.
1. Mariann Sule ja Eleri Hirve lugu Venemaa MMilt rogainis. Raske töö tehti lõpuni, vaatamata Eleri 12-tunnisele kõhuvalule. Tasuks pronksmedal...
2. Rain Vellerindi juhuslik sprindiorienteerumine Euroopa tuumauuringute keskuse CERNi linnakus. Alles hiljem sai teada, et osales Rootsi koondise katsevõistlustel.
3. Tiit Tali vana treeningpäevik, kus sees üle 1000km-ste mahtudega kuud. Hommikul vara 20km ja õhtul 20km või rohkem... Uskumatu kilometraaž, millele väärilist tulemust (maraton alla 2.20-ne) ei tulnud. Igal juhul inspireeriv ja mõtlemapanev lugu igale kestvusjooksjale.
4. Peeter Pihli intrigeeriv kommentaar o-jooksu MMile: "... Eesti orienteerumises levinud omade soosimine teeb minusuguste autsaiderite jaoks koondisse pääsemise eriti keerukaks".
Ei saanud aru. Tõsi, uue süsteemi järgi on Eestil praegu 2 meestekohta igale distantsile, kuid aastaks 2017, mil MM toimub Eestis, võib see arv suureneda. Tänu liidritele.
Seninks aga 3 aastat edukat loomatööd neile, kel tugev põhi all ja suur eesmärk silme ees. Suur võimalus! Tõsi, raha on ka vaja...

ETV klipp (MM2017 Eestis)



Muide, 23.aprillil 2014 saab "Orienteeruja" 20-aastaseks!

Täna oli Tallinna orienteerumispäevakute 50.hooaja lõpetamine. Traditsiooniline koosolek TTÜ aulas, Rein Undi mõnusa ettekande, medalite kaelariputamise, kringli söömise ja loosiauhindade jagamisega. Miski võiks olla teisiti, uut moodi, kaasaegsem, aga ei tea, mis nimelt.


Eile õhtul käisime BFM-is "Kertut" vaatamas. Ilmar Raag filosofeeris pikalt enne filmi, pidas  filmitudengitele justkui väikese loengu. Selgitas Platoni ja Aristotelese esteetika erinevust, kus "Kertu" liigitus pigem selle teise alla. Oleme naisega küll sarnase maitsega, kuid temale on rohkem omane Platoni, mulle Aristotelese lähenemine. Lugude kaudu mingi "tõe" edasiandmine on minu jaoks omasem.

Ja "Kertu" oli hea, väga-väga hea film. 

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!
Miks eilsest Libahundist osa ei võtnud? Ja kas plaan minna Cesise rogainile?
üks teine Mati

eduardp ütles ...

See oli raske nädalavahetus valikute osas - Libahunt, KOKU jooks, Haanja 100. Õnneks või kahjuks, olid minu plaanid juba varem paigas - ESTGIS-i ehk Eesti Geoinformaatika Seltsi aastakonverents. Eleri lipsas sealt teise päeva hommikul ära, kuid jäi paljust huvitavast ilma. Tõsi, võitis jälle Libahundi.
Austan Valtersi tegemisi ja pealehakkamist, kuid võtan hooaja lõppu rahulikult. Cesisega on samal ajal XTeam-i Bingorogain Jõulumäel, arvatavasti hängib seal.

Anonüümne ütles ...

Mati, soovitan Cesist. See on tiba teist masti maastik, kus igal ajal hängida ei saagi. Bingot mängime paarikümne aasta pärast ...
Lauri

Anonüümne ütles ...

No seda minagi, aga nooremad tiimikaaslased pipardavad ja ei jää muud vist üle, kui bingotada :(
üks teine Mati

Anonüümne ütles ...

Rene Post otsib omale kaaslast 12h rogainile..Huvilised kontakteeruge!