teisipäev, 20. august 2013

20.august ja teisipäevak

Kuidagi isamaaline on olnud see 20.august. Eilne öölaulupidu Tartus oli äge. Oleks vaid paar päeva enne teadnud, et teisipäev on puhkepäev, oleks ehk plaanid ümber teinud ja ka Tartus olnud. Ei osalenud öölaulupeol ka 25 aastat tagasi, siis olime maal Missos, sest esimene laps oli alles 1,5 kuud vana.

18.-21.augustil 1991, sellel äreval ja ajaloolisel ajal, olin Soomes, Inari-Karasjoki piirkonnas Lapimaal. Sõitsime Soome geoloogidega maastikul ringi ja tutvusime biogeokeemilise kaardistamisega. Raadiost kuulsime uudiseid vene tankide liikumisest Tallinna poole. Pere oli Lõuna-Eestis, see tegi muret. Polnud õrna aimugi, mis sellest jamast saab.

Soome geoloogiateenistuse hotellitoas Espoos kuulasin läbi krabiseva seinaraadio Ülemnõukogu hääletamist. Jutust sain kehvasti aru, kuid iseseisvuse väljakuulutamise ja aplausi kuulsin ära. Imelik oli. Pisar tuli vist ka.

Juba Eestis olles saatsid Soome kolleegid pildi, kus nad tervitasid šampusega Eesti riigi tunnustamist Soome poolt. Island tegi seda kohe, teiste riikidega läks rohkem aega.



Teispäevak Männiku uuel kaardil

Täna sai lausa 2 korda jooksmas käidud. Kuna Kaido Nurja oli teinud uue kaardi Männiku polügoonile, siis oli uudishimu suur ja tuli minna. Kahetseda ei tulnud, sest tegemist oli mõnusa militaarse hea läbitavusega maastikuga, põneva uue alaga Tallinna linnas. Paar korda olen varem sinna sattunud, Xdream'idel kanuuga. Kuuldavasti osalesid rattaorienteerumise MMile saabunud Austraalia koondislased ka sellel päevakul, loodetavasti ei lõhkunud liiva sees rattaid ära. Mõned suunajooksud läksid aia taha, kompass polnud kohati kõige usaldusväärsem riistapuu.



Kommentaare ei ole: