laupäev, 9. märts 2013

Hooaeg 2013

Eelmisel nädalavahetusel sai sportliku hoo üles nii, et pühapäeval proovisin maanteel juba "mugavustsoonist väljas" jooksmist. Ja tulemust polnud vaja kaua oodata - juba järgmisel päeval algas võitlus viirusega, mis kestab siiani ja kõik sportlikud tegevused on nädala jooksul olnud välistatud.

Vaikimisi oleks soov joosta Otepää-Tartu maratoni, mis toimub 30.märtsil juba 40.korda. Kui aga on väikegi oht vigastuse tekkeks (näit säärelihased vm), siis loobun.

21.märtsil toimub järjekordne Keila o-öö. Lisaks tavapärastele ja lihtsatele punktidele läheb maastikule ka ca 6 raskemat/kaugemat punkti, väljakutseks kohaletulnud orienteerujatele. Eelmise aasta ürituse sissekanne on SIIN.
Kontrollaeg 3 tundi.

23.märtsil on Sparta XT Talverogain kontrollajaga 4 tundi. Sinna koos Mati ja Marjega. Põhikonkurentideks HD40 klassis jälle Actins-Lapina Lätist.

Aprillis algab orienteerumishooaeg. Kas ka lumi kuu alguseks lahkub, on iseküsimus.

Üsna kindlalt on plaanis Peko Kevad Korsapalos (13.-14.apr) ja Jüriööjooks Elvas (20.apr). Karjalaskejooks Sõmerpalus (6.-7.apr) sõltub lumeoludest jm.

28.aprillil tahaks osa võtta Tallinna Xdream'ist. Võistkonda veel pole.

Mais on muidugi Ilves-3 Koorastes (3.-5.mai) ja EMV lühirada + veteranide teade Koitjärvel (11.-12.mai). Viimase tõttu peab vist loobuma Tartu 23km Jooksumaratonist, mille järel läheb ka stardikoht kaduma.

Väga tahaks joosta Kuura maastikul Balti matšil (18.-19.mail), kergelt mõtetes olnud 48h Extar Ida-Virumaal jääb seetõttu vist ära.

Juunis on Keila neljapäevak (6.juuni), kus tahaks kasutada uut, veel joonistamata maastikuosa.
Osaleme klubiga Jukola teates (15.-16.juuni), jookse tuleb ka Tallinna o-nädala ürituse raames.

KAPA 3 on seekord Ventspilsist põhja pool asuvatel luitemaastikel (?) (28.-30.juuni). Huvi on olemas, kõik muu puudub.

Juuli tuleb rahulikum? ja lõpeb rogaini MMi-ga Alolis Pihkva oblastis.

Üks mure on ka: pole head pikka võistlust enne rogaini MMi. Peab vist juuli alguses midagi ise tegema.



10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

XT öörogain 12h 6-7 juuli?

SR

eduardp ütles ...

Jah, see sobiks tõesti, ehkki natuke lühikeseks jääb :)

Armo ütles ...

Ets, Peko Kevad on 2014 rogaini EM maastikul, seal ei tuleks küll treenida ... kuigi jah vastavat keeldu nagu ka avaldatud pole. (veel ei ole)

eduardp ütles ...

Huvitav, mina küll ei tea, millisel maastikul rogaini EM toimub.
Minu teada pole reeglites punkti, mis nõuaks tiitlivõistluste maastike sulgemist. Seda nõuet oleks paljudes piirkondades väga raske täita ja veelgi raskem kontrollida.

Ja kas mõnest orienteerumisest kaardifragmendi peal ikka kasu on? Me oleme seal Põlvamaal igal pool jooksnud ja üllatusi ei tohiks olla.

Anonüümne ütles ...

Aga milleks meil rogainitoimkond?
Las uurib asja!

Anonüümne ütles ...

See keeld kehtib ainult Hiiekale.
Ott

Anonüümne ütles ...

a) Peko Kevad 2013 toimub Võrumaal, rogaini EM 2014 toimub Põlvamaal.
b) Rogaini EMi maastik on enne võistlust suletud teisteks rogainideks. Suusa-o, ratta-o, jooksu-o, kõva mehe või muudeks üritusteks maastik suletud ei ole.

Lauri

eduardp ütles ...

Lauri, ehkki ma peaksin teadma maastiku sulgemise tingimust, siis pean kurbusega tunnistama, et ei tea.

Justkui tean seda, et äsja kandideerinud Iisraeli maastikul tehakse kogu aeg rogaine, sama oli ka Ukraina kõrbega (sellel aastal Ukraina MV). Keegi ei seadnud hääletamisel tingimuseks, et MV tuleb kandideerimise korral ära jätta. Ja mitu aastat see keeld kestab??

Hispaanlaste Wild Boar on ka alati suht samas kohas, rootslaste Hemavan samuti jne. Me oleksime väga rõõmsad, kui nad tahaksid seal EMi korraldada. USA-s 2014 MMi Black Hills on ka pea ainuke lapp, kus nad üldse Lõuna-Dakotas rogainida-orienteeruda saavad.

Meil Eestimaal on igal pool 6-48h kestvad seiklusüritused, needki kattuvad potensiaalsete rogainimaastikega jne.

Loomulikult on elementaarne, et vähemalt paar aastat enne tiitlivõistlust ei toimuks seal samalaadset üritust ja veel sellist, kus punktid asuksid ka samades kohtades :)

Armo ütles ...

Ets, Sa ajad asju segamini!
Wild Boar ja Icebug ning muud kohalikud rahvaspordiüritused ei ole MEISTRIVÕISTLUSED, kus selgitame kontinendi või maailma parimaid!
Ürituste toimumisele ei ole vaja takistusi teha, ega piiranguid panna. Küll aga sportlased peaksid ise endale aru andma et piirang maastikul liikumisele on väga mõistlik kui tahetakse nende parimate jõuproovis osaleda. La Llacuna maastikul sel aastal oli enne võistlust ka piirang, mis oli avaldatud võistluskutses.

Kas Iisraeli ja Ukraina kohta käiva info osas on mingeid fakte, et need platsid mis kandideerisid on olnud vahetult rogaini kasutuses? Kus sa seda infot siis kinni hoidsid ja varem ei avaldanud siin blogis kui see kandideerimise teema üleval oli.

Anonüümne ütles ...

La Llacuna oli uus kaart. Varasemad Wild Boarid olid toimunud teisel maastikul. Erinevus 2011 Kataloonia MV maastiku ja tänavuse EMi maastiku vahel oli vähemalt sama suur kui erinevus Jõulumäe ja Haanja maastike vahel.

Ukraina EMi pakkumises oli link Google Earth kaardile. Seda oleks tulnud klikkida. Seal avanes pilt, mis näitas, kus toimub tänavune kõrbevõistlus ja mis ala oli planeeritud EMi jaoks. Küll naabermaastikud, kuid siiski mitte kattuvad.

Nii palju kui ma 2014 MMi maastiku kohta tean, siis on seal Mustades Mägedes ka ikka piisavalt palju neid künkaid, et MMi jaoks on planeeritud uus plats. Internetiinfo ütleb, et
"Black Hills National Forest - over 1.25 million acres of
pines intermingled with aspen, birch, and oak"
Et aaker on ümmarguselt 0,4 hektarit, siis on kogu selle metsamassiivi pindala 500 tuhat hektarit ehk 5000 ruutkilomeetrit. Piisavalt ruumi vähemalt 20-ks täispikaks rogainiks.

Lauri