laupäev, 16. veebruar 2013

Nagu päris, kuid autoga

Teine katse autoorienteerumisel, Saku kandis reede õhtul kell 18-22.

Tegemist oli 4h valikorienteerumisega, kus punktidel olid erinevad väärtused. Ümmargused punktid olid odavamad, kolmnurgad ja ruudud kallimad. Kõige väärtuslikumad olid (kohustuslikud) topeltringid ja need tuli kindlasti ära võtta.Sama võistlus toimus 10 aastat tagasi, siis tuli vist ka looduses ringi mütata.

Kõikide punktide juurde sõitma ei pidanud, seda juhul, kui oli tegemist tupiktee või mitteteega. Vastava koodi leidis  legenditeksti asukoha kirjeldusest (näit neli rohelist postkasti).

Korraga pidi tegelema orienteerumise, legendide lugemise/meeldejätmise, kirjutamisega, Maido suutis lisaks sellele veel ka autot juhtida, mis kohati kiskus ralliks.

Planeerisime marsruuti kaua (ca 10min?), kuid tulemus ei saanud hea. Tihedapunktilise Tõdva kandis jäi lõppkokkuvõtteks käimata, ehkki oleks pidanud kohe alguses selle piirkonna plaanidesse võtma. Rogaini või valikorienteerumise juures oleks see olnud täielik fiasko, ilmselt ka siin.

Esimeste takistuste juures ei suutnud ka kiiresti plaane muuta, mõtlemis- ja arutlemisaega selleks ei võtnud. Päris kõiki punkte ei suutnud legendi järgi tuvastada. Mõnest punktist (27) sõitsime lihtsat mööda, sest ei osanud punktile läheneda (muutunud liiklusskeem).

Ühesõnaga, põnev õhtupoolik, täis o-tehnilisi ülesandeid ja võistlusstressi, kui tulemus ilmselt kehvapoolne. Jälle, ehkki 4-ne tiim koos Maido, Mari-Liisi ja Taavi-Kallega oli väga tubli.

Tulemused

Kommentaare ei ole: