esmaspäev, 18. aprill 2011

Saue veekeskuses Karujahil

Tarmaku päevak Sauel, huvitava formaadiga - Karujaht. Päev otsa istumist, väike o-jooks sobis õhtusse hästi. Pealegi lähedal.

Meenus kunagine Tallinna sprint Saue Tammikus. Mälestus oli hea, kuiv, läbitavus suhteliselt normaalne. Tõotas tulla mõnus õhtupoolik.

Õhtupoolik oli üle igasuguste ootuste ja seda positiivses mõttes. Mõnele osalejale tundub see lause ketserlikuna, kuid mulle üritus ja maastik meeldis. Šokeeriv, kuid huvitav. Karujahi formaadis, kus maastikult tuli ära võtta suvalises järjekorras punkte, oli ainukese nõudena sees, et iga punkti järel pidi komposteerima karu juures, kes käis ühel ringil, läbides selle 20 minutiga. Minul kulus kõikide punktide võtmiseks 3 karu ringi, seega ligi 1 tund. Lõpus läksin viimasest punktist otse finišisse, ehkki pidin veel võtma karu punkti. Jooksin kaugele karu juurde ja siis tagasi.

Aga eriline üllatus oli see, et mõnus kuiv Saue Tammik oli igal pool laevatatav. Polegi vaja minna kaugele Soomaale, Saue Tammikus saab kõik mõnud samamoodi kätte. See oli uskumatu, et mööda tavalist teerada pidi läbima 100m munadeni vees. Mõnes kohas oli vesi ka madalam.

Nüüd ma saan aru, miks seda Tammikut pole täis ehitatud. Ehkki tammikut suurt ei näinudki, tihe lepa(?)võsa oli igal pool. Keila mets tundub Saue Tammiku kõrval puisniiduna ning veeseisu osas Abu Dhabi kõrbena.

Raul Hindov oli leiutanud väga huvitava formaadi, mis nõudis pidevat mõtlemist ning kaardisolemist, isegi siis, kui punkti juurde ei läinud. Sest läksid kuhugi karu juurde ja sealt edasi järgmisse punkti. Kaido Ruul karuna oli väga lahe, iga kord mõmises, kui komposteerima läksid.

Kuna kõik tundus nii huvitav, siis läksin peale jooksu uuesti pikemalt vette, siis juba fotokaga.

PILDID

Videoklipp



Kodus kaks pitsi viina külmarohuks ja praegu tundub, et haigeks ei jää. Ainult kannikanärv hakkas jälle valu tegema :(

Tulemused (natuke segane värk, aga pole oluline)

6 kommentaari:

Marek ütles ...

Väga hea fotomälestus!

Meelis M. ütles ...

See video ja pildid on ju väga hea reklaammaterjal orienteerumise populariseerimiseks tavakodanike seas! ;-)

Tarmo ütles ...

Mõned pildid veel karujahist:
http://www.tak-soft.com/tarmo/osport/karujaht2011/

eduardp ütles ...

Lahedad pildid, kuid veebi ülespaneku tehnoloogia vajab vist arendamist :)
Natuke väikesed ja automaatne(?) pilditöötlus pole vist ka kõige parem.

Marek ütles ...

tuleb loota jah, et tulemused kunagi tulevad. Näiteks 08.09.2008. öise päevaku (joon-o) lõpptulemused on tänaseni ilmumata.

Unknown ütles ...

Tegelikult pole see päris minu leiutis, sest sain idee ühelt rootslaste treeningult, kus treener kõndis mööda teed, punktist A punkti B, ja õpilased võtsid punkte paremalt ja vasakult.

Raul Hindov