pühapäev, 14. november 2010

Nädal rogaini MM-ni

Järgmisel nädalavahetusel on Uus-Meremaal rogaini MM. Meie saabas on vist juba seal, ootamas järgmist tiitliomanikku. Võistlus tuleb mitmes klassis põnev, sest tugevad Euroopa tegijad on jõudmas ka lõunapoolkerale. Kes tegelikult sinna jõuab, on suur küsimärk. Eestlastest põhiklassi tegijatest on kohal ainult Lambot-Lillelaid-Pallo (MO). Medalite eest võitlevad veel Pritsik-Väärsi (MV) ja Tasa-Kivikas (MSV).
Modeli kaart
Meeste põhiklassis (MO) tuleb vist uusmeremaalaste ja venelaste vaheline rebimine. Boranek-Seidl on ka seal kusagil vahel, ehkki on juba natuke vanad. Muidugi hoian pöialt meie tugevale tiimile, õnnestunud soorituse puhul pole medalgi võimatu. Ehkki kahtlane. Maastik neile natuke võõras, metsa ei ole, tõuse parasjagu. Oluliseks saab rajaplaneeringus tõusude-languste arvestamine ning rajal olles liikumisteede valik - kas otse läbi oru või ringiga kõrgust kaotamata.
Võidu pakuks kodus jooksvale Chris Forne ja Marcel Hagener'ile.











Nagu tavaks saanud, on segaklasside konkurents üks tugevamaid. Nii ka nüüd.
Põhiklassis (XO) tuleb venelaste ülemvõim (kui nad muidugi kohale lähevad). Esikohta pakun kahele tiimile, mõlemas hirmkõvad naised. Kohalike tugevus on suur küsimärk, kuid pole kahtlust, et Uus-Meremaal ja Austraalias on ülitugevaid seiklussportlasi, kes rogainil ilma teeksid.










Segaveteranides (XV), nö meie klassis on konkurents samuti tugev. Tavaliselt ollakse ka meesveteranidest tugevamad. Ehkki kohalike hulgas on tugevaid tegijaid (eelkõige White-Mortimer), soovin ja pakun esimeseks lätlastest konkurente Kaminskis-Liepina. Anitale peaks võistlusmaastik sobima ja kui Valters orienteerumisega hakkama saab, pole esikoht võimatu. "Must hobune" on soomlaste tiim Mäkelä-Silventoinen.





Meesveteranides (MV) meie tiitlikaitsjatele Pritsik-Väärsi esialgu võitu ei pakuks (ehkki sooviks, muidugi). Kohalike võimeid ei tea, kuid kodumaastikul tunnevad nad end kindlasti hästi.






Supermeesveteranidest (MSV) on samuti tiitlit kaitsmas Tasa-Kivikas. Ei kujuta ette, kuidas tagajalgade töö sealsel künklikul maastikul neile sobib. Loodetavasti peavad vanameistrite liigesed-lihased vastu. Ja kui öösel enam ei magata (nagu Ukrainas), siis pole ka esikoht võimatu.






4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

MO-s lähevad ka Rob Preston ja Damon Goerke võidumõtetega rajale. Poodiumi peaks ikka ära võtma. Tanel

Silver ütles ...

Meie jäime kõrvale minu süül, südametunnistus ei lubanud naist väikeste lastega mitmeks nädalaks üksi jätta. Lühike ainult võistlusele pühendatud reis nii kaugele tundus aga liiga kallis. Esikohale seal võõras kohas ja üsna tugevas konkurentsis võistelda tundus päris keeruline. Väiksema eesmärgiga ei tahaks jällegi minna peale. Paneme kaardid järgmisele MMile ja raha treeninglaagritesse... Edu kõigile, eriti Tõnu, Karli ja Rait. Mental toughness ja hõõrumisvabad sokid. Teip nööriga koti külge ja tuld!

eduardp ütles ...

Tänud, Tanel, Preston ja Goerke kui kõvad seiklussportlased ja Austraalia rogainimeistrid 2010 jäid tõesti välja. Kui päris aus olla, siis nende nimed ei öelnud mulle enne mitte midagi. Nüüd aga küll :)
Nende teekond ARC 2010-l: kaart

Silver, muidugi kahju, et teid stardis pole. Tšehhis 2012 tuleb ilmselt kõigi aegade kõige kõvem konkurents. Õnneks saab seal rajale ca 800 võistlejat (esialgu oli 550). Sellele vaatamata tuleb registreerimisel äge nobedate näppude voor.

eduardp ütles ...

Kaart on hoopis SIIN