laupäev, 20. november 2010

EOL Holstre-Pollis

Võib öelda, et Eesti Orienteerumisliidu "eliit" kogunes sellel nädalavahetusesl Holstre-Polli suusakeskusesse. Tore suur seltskond, koos nii Eesti koondislased, klubide esindajad, alaliidu juhid, ametnikud ja muidu tublid tegijad, sh ajud.

Ise olin ainult koolitatava rollis, sest Tarmo Klaar ja Nikolai Järveoja viisid läbi võistluste korraldamisega seotud koolitust. Uus aeg nõuab uusi lähenemisi, mistõttu rajameistritel ja peakorraldajatel tuleks järjest enam mõelda võistluste atraktiivsuse tõstmisele, kasutades raadiopunkte, võistluskäigu operatiivset on-line edastamist, nii kohapeal, kui internetis. Riist- ja tarkvara on selleks olemas, programmid testitud kohalikel võistlustel ja juunioride MM-il Rootsis. Oleme jõudnud tasemele, mis näiteks lätlastest ja leedulastest on tublisti ees.

Ja seda tänu Tarmo Klaarile, kes muude o-tegevuste kõrval koostas ja andis sellel aastal oma kulu ja kirjadega välja orienteerumisõpiku algajaile. Siit pole raske järeldada, et kes võiks olla 2010 "Aasta Tegija".
Hetkel kodus olles veel tulemust ei tea.










Võistluskeskuse ja kommentaatori töökeskkonna planeerimine ning oma grupitöö tulemuse esitamine.

Silma hakkas see, et treeninghooaeg on alanud. Sportlased koguvad usinalt mahtu, isegi üks noorem veteran oli lõunaks jõudnud teha juba 2(!) treeningut. Täitsa piinlik hakkas, sest nädalapikkustest istumistest on enda jaks ja jooksutahe väike, vöökoht lai ning selg haige.

Kuid siiski. Panin end kirja 19.detsembri DnB NORD Panga 6km jooksule, maraton plaanidesse ei sobinud. Jalad tuleb tasapisi kõhu alt välja võtta, ehkki puusad teevad veel natuke valu. Mine tea, ehk jõuab järgmisel aastal ka suusa EMV-le, sest sealse rajameistri ja tänase toanaabri Raivo Rõõmuga sai veel magadeski edetabeli juhendit üksmeelselt kritiseeritud :)

Kell on 20:45, rogaini MM-i lõpuni Uus-Meremaal on jäänud 4h ja 15min. Väga rasked tunnid.
Loodetavasti leiab hommikul ka tulemused.
.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"sai veel magadeski edetabeli juhendit üksmeelselt kritiseeritud" - seda oli läbi seina kuulda jah:) Loodetavasti jõuab see konstruktiivne kriitika konkreetsete ettepanekutena ka juhendi koostajateni ... Ise ei näe seal küll erilisi puudusi, kirjuta milline algoritm tahes, keegi pole nagunii rahul... See on samamoodi ka ntx. Soome edetabelit puudutavates arvamusavaldustes Suunnistusnetis.
RR

Anonüümne ütles ...

Lambot-Lillelaid-Pallo üldarvestuses pronks!
Võitsid mäekõrguse eduga (850 punkti hõbeda ees) Chris Forne-Marcel Hagener.
Kivikas-Tasa superveteranidest hõbe.
XV klassi 3 parimat ühtlasi XO klassi parimad ja seejuures paremad kui MV 3 esimest! Ehk naiste olemasolu võistkonnas paneb ka vanemad mehed kiiremini liikuma.
Kaminskis-Liepina pronksil. Kuld Soome dream-teamile Seppo Mäkinen-Ulla Silventoinen. Seppo oli Ukraina EMi võitja üldarvestuses, Ulla Ylläse EMi hõbe naistest.
Lauri

eduardp ütles ...

Õnnitlused medalivõitjatele!
Karli-Tõnu-Raidu tulemus super! Ülisuper!
Hetkel tundub vist nii, et sega põhiklassides pole vene tegijad kohale läinud.
Turvalist kojutulekut!

eduardp ütles ...

RR, edetabelist on ka varem blogis juttu olnud. Paar asja:
1) EMV-de osatähtsus peaks olema suurem
2) Sprintide osakaalu tuleks natuke vähendada ja pika raja osakaalu suurendada (koefitsiente muuta). Lähenemine sama %-ga pole päris õige.
3) Noorte punktid (Raivo)

Anonüümne ütles ...

Rõhutaks siis veel seda lauset: " Loodetavasti jõuab see konstruktiivne kriitika konkreetsete ettepanekutena ka juhendi koostajateni ...". Blogides niutsumisest on vähe tolku...
RR

eduardp ütles ...

RR, nii mõnus on niisama niutsuda.
Selleks ju blogi ongi :)

Anonüümne ütles ...

Mul samad sümptomid - haiguse nimi on Laiiscus Condiites.
RO.