laupäev, 9. oktoober 2010

Uulu orienteerumisjooks ehk Tali, kurat, kus sa varem olid?

Täna oli siis OK Westi pikk rada Uulus, Pärnumaal ehk traditsiooniline aasta viimane o-tirimine.

M50 klass oli jälle vägev, pea kõik tegijad kohal. Mis tähendas, et kohe alguses pidi gaasi põhja vajutama ning seda lõpuni hoidma. Rada oli 12km (25KP) ja oletasin, et 1.15-ga peaks läbima. Jalg oli kerge ja polnud kahtlust, et peab ka lõpuni vastu. Läbitud rogain sisendas enesekindlust.

Põhikonkurendiks pidasin jälle Maido Kaljurit, ehkki ka Jaanus Reha näitas Suuntol head kiirust. Tiit Tali on Pärnus alati hea olnud, läbinud pikka rada stabiilselt ca 6min/km, kuid sellel aastal pole tema relvast õiget pauku tulnud. Ning alati on kiire jalaga olnud Andres Talver.

Alguses jooksin kaks etappi küll parimate vaheaegadega, kuid edasi polnud esitus sugugi sama särav. Ehkki omast arust vajutasin endiselt tugevalt. Kevadel poleks sellise jooksu juures konkurente olnud, kuid nüüd panid kõik võrdselt. Rehal jäi teine punkt võtmata, kuid ka jooks polnud täna M50 tasemel.

Suurim aps tuli 14. KP-ga, ca 2.45min. Lihtsalt üks kaardilt puuduv teeke tuli varem ette ja tekitas segadust. Ka Kaljo Julge, kellel oli peas suur verine auk, oli seal segaduses. Enne seda hetke olin 2.kohal, kaotust Talile 40(!) sek.

Vahepeal sain pikal tee-etapil kätte Andrus Rämmanni. Siiani puudus mul ülevaade tema jooksuvõimest, nüüd sai siis võrrelda. Andrus vajutas väga ägedalt, vaevu suutsin tal kannul püsida.
Ühel hetkel küsis pulssi. Ütlesin, et mul on 162, temalt sain vastuseks 176. OK, panime edasi, aga mitte enam kaua. Ühtäkki oli Andrusel toss väljas ja rohkem ma teda ei näinud. Tuli meelde, et kunagi palju-palju aastaid tagasi tegin ka ise harva selliseid trikke.

Veel 2min läks 21-ga, kraavi lähedal oleva punkti otsimisel unustasin vaadata kraavi suunda. Õige kraav oli 90 kraadi teisiti. Lisaks tuli 1 minut kavala 24. bingo-KP-ga. Nipet näpet veel, kokku ca 6min. Natuke palju, sest sellel rajal vigu ei andestata, jookse kui kiiresti tahes.

Tiit Tali aga tulistas peaaegu vigadeta ja ka kiirus oli suurepärane (keskm tuli 6.09 min/km). Aeg 1:13 oli lõpuprotokollis üllatus, Tiidult sellist tegu ei osanud täna oodata. Tema sõnade järgi oli ta nii kõva seepärast, et on viimasel ajal tegelenud põhiliselt puhkamisega.

M50
1. Tiit Tali 1:13.43
2. Maido Kaljur 1:15.27
3. Eduard Pukkonen 1:18.29
4. Andres Talver 1:19.28
...

Tulemused

Kommentaare ei ole: