laupäev, 9. jaanuar 2010

Keila Uusaastavõistlus 2010

Tehtud.
Hommikul oli libisemine kesine, kuid päeva peale läks paremaks. Sõidu ajal oli OK (all oli Holmenkoli -6 - -20C HF). Minu järel startinud Sammalsaar pani Holmenkoli pulbriga, libises küll paremini, aga mitte niivõrd, et oleksin saanud psüühilise trauma.












Tegelikult mulle ei meeldi suusatamises võistelda, sest ülakeha ja käed on nõrgad. Nii kui natuke vajutan, hakkab ebameeldivalt raske. Tuleb jalgade ja võhma peale mängida. Kuid huvitav oli see, et viimasel järsul tõusul tõmbas jalalihased korra krampi (!). Tõuse oli 2x5km ringil kokku 60m, justkui ei midagi, aga ometi oli iga tõusunukk ebamugav.

Suusameestega end võrdlema ei hakka, on kohalikke mehi, kellega kana kitkuda. Ehkki kohad pole tabelis just kiita, väga sitad mehed me pole.
Tulemused

Tulemused tegid ainult rõõmu. Aaret võitsin sekundiga, Raitu kümnendikuga, Marti natuke rohkem :)

Vladimir Savinov..... 31.12,2 (Visti parafiin)
Avo Sein .............. 31.15,8
Eduard Pukkonen.... 32.19,7
Rait Lille................ 32.19,8
Aare Heinla............ 32.20,9
Karl Lell................. 32.37,9
Mart Jakobson........ 33.48,3

Tegin mõned pildid ka (10) Link

Rogainikaaslastest võitis Marje (Viirmann) Keilas kõiki, Mati (Preitof) hakkab homme Tšehhimaal koos Mae ja Veerpaluga 50km maratoni sõitma.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Visti roheline parafiin on olnud ja jätkuvalt legendaarne! Ei mingit floori ja madalatel temperatuuriidel libiseb sageli kui puhast kulda.
Kui ülakeha nõrk, siis võiksid tähelepanu pöörata just selle järeleaitamisele, ilmselt sealt leiad kõige suurema arengu.

eduardp ütles ...

Tundus jah, et Visti toimis hästi. Hea odav variant külma ilmaga.

Tähelepanek ülakeha kohta on muidugi õige.
Kuid selle järelaitamine saab vist ka tulevikus toimuma vaid suusatamise kaudu. Eraldi trenni (sh rullitamist ja jõusaali) suurt plaanis teha ei ole ja seepärast jäävad tõusud alati nõrgaks kohaks.
Käte taha jäi omal ajal ka ujumise ja viievõistluse karjäär :)

Meelis M. ütles ...

Kahjuks on ka suusatamine muutunud spordialaks, kus paksem rahakott määrab väga palju sinu tulemusest. Kui tänu heale ja kallile suusale ja kallitele HF määretele võid maratoni sõita üle tunni kiiremini, siis ei ole mõtet kõhnema rahakotiga rahval maratonile minnagi!! Ja isegi Keila suusavõistluste jaoks ostetakse HF määrdeid ja valmistatakse ette mitu paari suuski! Nagu juba OMi tase! :-)
Ma oma kümne aasta vanuste Visu suuskadega ei julge enam õhtuti trennigi tegema minna.

eduardp ütles ...

Meelis, tegija on ikkagi pulber, mitte HF :)
Eks ükskord vahetad ka Visud välja ja siis vaatad kallimate suuskade poole. Tahaks ju ka kiirelt liikuda (ehkki Visud võivad väga hästi libiseda).
Mis rattaga Sa Elion Cup'i sõidad, ega ometi mõne 3000.- kroonisega?
Prioriteedid, prioriteedid ...

Anonüümne ütles ...

Pulber on tegija ikka vaid pulbriilma jaolude puhul, kui lumi ja õhk kuiv, siis on pulber kännu taga.
Visu suusad on väga hea põhjaga! Korralikult hooldatuna võivad nad praegugi kalleimatele suuskadele tuule alla teha, ilma naljata!
Vanade suuskadega pole küll vaja karta ega suusatama minemata jätta, need kes suuski hooldavad on vägagi sõbralikud spordimehed/-naised, neil lihtsalt sportlikku hinge veidi rohkem sees. Mõnusat suusklemist!