pühapäev, 10. jaanuar 2010

Keila suusarajad vol.5

Ei saa suusatamisest ei üle ega ümber, Keila radadel.

Täna oli loodus eriti maaliline, sest öösel oli udu ja puud olid lisaks tavapärasele lumele veel härmas ka. Temperatuur -12C ja libisemine eilse määrdega suurepärane (parem kui eile).
Esialgu oli lihastes väsimus, tehnika logises ja tasakaal oli puudulik (!?), kuid peale tunniajast sõitu läks kõik jälle paika. Siis veel 1,5 tundi naudingut ja natuke pilte ka vahelduseks. Kauaks seda kõike ikka jagub.

PILDID



6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

udu=kõrgem õhuniiskus ja sellest ka flooriga külmaparaka parem libisemine

eduardp ütles ...

Tundub loogiline.
Aga võib-olla oli HF juba maha kulunud ja selle all olev LF külm SWIX pani suusa libisema :)

Meelis M. ütles ...

Ei tea, miks te seda tankimäe tõusu kõik jälgiks peate? Mulle see tõus just meeldib. Klassika stiilis saab selle alumise laugema nõksu ilusti vahelduvtõukega võtta ja ülemise otsa siis kääri üles. Ja kes seda tõusu ei võta, see ju pikalt alla ka sõita ei saa!

eduardp ütles ...

Meelis,
1) Mis asi see klassika on? Kas mingi küpsetuskana?
2) Uisus peaks suusk libisema, mida pikemalt, seda parem. Järsul tõusul on raske libisemist hoida, eriti siis, kui libisemine kehv.

Kui vorm on kehv, siis on mulle iga tõus raske (muidugi juhul, kui tahaks ikkagi mingit kiirust hoida)
Kui vorm on parem, nagu praegu, siis on juba OK. Aga siis tuleb võistlus ja jälle on halb.
Nagu Lembitu Kuuse ja Co kommenteerivad, et viimane tõusunukk tuleb ära kannatada ja hoogu mitte kaotada, see saab määravaks...
Vot selline tõusunukk ongi järsul jälgil tõusul, vastik-vastik.

Meelis M. ütles ...

Ets, sõida siis vahepeal klassikalises stiilis ka ja saad aru, et tõus on mõnus!
Sain eile siis sellel suusahooajal esimest korda külje ka maha. Libisesin 7-tõusumäe järsemal laskumisel klassikajäljes ühele poisile suurema kiirusega (parema libisemisega)järele, astusin just kõrvale, et tast mööduda kui tema samal ajal taha vaatas ja nägi, et ma järgi tulen. Tahtis siis minu eest ka jäljest kõrvale astuda aga astus just mulle ette ja nii me seal siis kahekesi pikali olimegi!

Lembitu Kuuse ja Co-d tsiteerides, et ega distants (ja tõusud) ei tapa, ikka tempo tapab!

Meelis M. ütles ...

Peab vist Keila suusasõidust osa võtma. Vaba tehnika mulle küll ei istu aga kuna see on Keila pikamasarja etapp, siis tuleb ära kannatada. Ets õnneks seekord konkurent pole, aga noh, ma saaks ta käest vist ringiga ära kah! Mul ju mingeid LF ja HF määrdeid ei ole! :-)